Kronologen

Den här sidan är inaktuell.

Gå till Kronologen från Musikguiden i P3 för att hitta alla våra Kronologen-intervjuer som poddar. Du hittar den även i Play-appen och din poddapp.

 • I 20 år var han frontperson i Sveriges glammigaste rockband the Ark, som inte bara skänkt livskraft till sina tusentals fans utan också vunnit melodifestivalen och skapat diplomatisk dramatik i Washington. Inte nog med det, Ola Salo har även spelat Jesus. Ikväll välsignar han oss med ett besök i vårt långa och krämiga intervjuformat Kronologen.

 • Med en far som var konstnär och fakir är Thibo Girardon beviset på att äpplet inte faller långt från trädet. På scen har han både lyckats hugga sig själv med en trämachete och få en pil rakt i bröstet, men bakom dom cirkusaktiga liveshowerna döljer sig allvarliga budskap, sjungna på klingande skånska.

  Låtar som "Spegelen" och "Titta när han dansar" har bidragit till att bygga upp en otroligt lojal fanskara över hela landet. Här gästar han Musikguiden för en lång och närgången intervju i Kronologen.

 • Love Antells karriär har tagit något av en paradoxal väg, den vänsterorienterade indiemusikern från Östermalm i Stockholm, som tidigare närt sitt hat mot etablissemangen men trots det hamnat i sammanhang som Allsång på Skansen och Så Mycket Bättre. If you can't beat them, join them. Eller är det något annat som ligger bakom?

  Nu gästar Love vår intervjuserie Kronologen där vi går igenom karriären från a till ö.

 • Vi mötte Annika Norlin i Umeå och hon är faktiskt en P3-profil som lett allt från Morgonpasset till P3 Pop. Kring 2005 fick svenska folket omfamna henne under artistnamnet Hello Saferide. Och såklart även senare när vi "dog samtidigt" med Säkert!
 • För två år sen tog Linnea Henriksson hem priset för Årets Artist under P3 Guld-galan och har sedan dess haft en självklar plats på den svenska popscenen. Men det är först nu hon har vågat ställa upp på den genomkörare som är Kronologen.

  Hör hela storyn om Linneas liv och karriär, berättad av henne själv inför programledare Tina Mehrafzoon. Intervjun hittar du här.

 • Från A till Ö berättar Dogge Doggelito om sitt musikaliska liv som tog fart i och med The Latin Kings genombrott. Tina Mehrafzoon får ta del av ett närgånget samtal om Dogges bakgrund, de första stegen med The Latin Kings och hur det gick till när han blev en av svensk hiphops största pionjärer. Du kan lyssna på intervjun här.

 • Veronica Maggio har stått högt på önskelistan ända sedan Musikguiden föddes som program. Och här är det äntligen, ett långt och närgånget Kronologen-snack om hennes kreativa liv. Hör hela Veronicas historia från BB i Uppsala, via egenskapad drum 'n' bass i garderober, till tronen som popregent i Sverige. 

 • First Aid Kit, eller systrarna Johanna och Klara Söderberg, är redan riktiga veteraner! Med ett nysläppt tredje album och en USA-turné framför sig kom de till Musikguiden för ett långt och närgånget samtal om karriären. Från YouTube-klipp inspelade i skogen till att toppa listor och spela inför miljontals tittare på amerikanska talkshows.

 • Melissa Horn är en av vår tids stora svenska låtskrivare och artister. Här gästar hon Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon för en lång och närgången intervju i serien Kronologen. Vi gick igenom Melissas kreativa liv från a till ö, från dagen då hon plockade upp sin akustiska gitarr till det nya albumet som står precis för dörren.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista