• Ricky Rich

  Ricky Rich har blivit en stor artist på rap-scenenvars musik når miljontals lyssnare. Men att bli artist var inte en självklarhet. Vi träffade Ricky för att höra om varför han lämnade fotbollen för att börja med musik.

 • Silvana Imam

  Idag släpper Silvana Imam "Helig Moder". Albumet har redan fått hyllande recensioner från musikskribenter och fans, men ett tag var det nära på att albumet inte skulle släppas.

 • Panda Bear - Buoys

  Panda Bears soloplatta "Person Pitch" anses vara en riktig indieklassiker. Och förra veckan släppte indiehjälten, som även är känd från psychpop-bandet Animal Collective, sitt nya album "buoys". Vi ringde upp honom för att prata om skivan, men mest kom det att handla om vatten.

 • Gungor, flipperspel och radioaktiva stenar – ja allt kan skapa musik. Det vill en ny utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm visa upp. Musikguiden besökte utställningens premiär.

 • Ludwig Göransson vann tre Grammys

  Ludwig Göransson vann tre Grammy-priser för sitt arbete med Childish Gambino och filmmusiken till "Black Panther". Förra veckan vann han också Grammis för Årets kompositör.

  I början av januari intervjuade Musikguiden i P3 den hyllade kompositören och producenten. I intervjun pratar han om sitt fartfyllda 2018 och framtida projekt som musiken till nya "Star Wars"-tv-serien, som släpps senare i år. Men också hans planer på att eventuellt släppa ett solo-album.

  Intervjun sändes för första gången i Musikguiden i P3, 11/1 2019.

 • Slim Prince

  För ett par år sedan började göteborgaren Slim Prince släppa musik via Kapten Röds skivbolag och han har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. I dag släpper han första singeln från sitt kommande album, reporter Anna Rosenström träffade Slim Prince i hans studio.

 • Lamix

  Varje vecka hör du intervjuer med spännande artister och intressanta reportage från musikvärlden.

 • Lova

  LOVA besöker Musikguiden-studion för att prata om sin kommande EP som har arbetsnamnet "A Gentleman's Guide".

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista