Personligheter

Här hittar du intressanta personporträtt där vi får komma en härlig skara människor nära inpå skinnet.

 • Att drömma, är något som vi alla gör, men få människor väljer att förverkliga dem. Albin Pettersson från Crazy Pictures är en av dem som kan leva på det han älskar. 

 • Hur kommer din tid som pensionär att se ut? Kommer du vara aktiv, vara mycket med familjen eller tror du att du kommer vara ensam? Livet ser olika ut för oss alla, vissa tar pensionen som en negativ upplevelse medan andra tar det med glädje.

 • Arbetslösheten bland unga växer allt mer och den naturliga vägen från ungdomen till vuxenlivet förskjuts för de som inte har möjligheten att börja försörja sig själva.
  Vi har träffat en av många som idag sitter i kläm på grund av detta växande problem.

 • Hur fäst är du vid dina saker?
  Finns det någonting du verkligen inte klarar dig utan?
  Vad händer om kärleken till en sak blir alldeles för stark?
  I det här reportaget får vi möta Fredrik Frisberg som har lagt ner en stor del av sitt liv på sin 60talsbil.

  Reportaget producerades av Olivia Slättengren, Christoffer Columbus och Anna Levin
  Studenter på Kultur, samhälle & Mediegestaltning vid Linköpings universitet

 • Nu för tiden så får man hela tiden höra att studera på högskola är ett krav för att man ska kunna få ett jobb. Frågan är om man kan leva upp till de höga krav som ställs idag? Det här bestämde sig tre tjejer från Norrköping att kolla upp.

  Reportaget gjordes av Erica Marcus, Malin Jansson och Michaela Westberg. De som blev intervjuade var Mats Viden och Staffan Nilsson. 

 • Milla och Lotta Larsdotter bröt upp med sina män för att starta ett liv tillsammans. Att leva i ett gayförhållande kan ses som en revolt mot samhällsnormen än idag, trots den lag från 2009 som tilllåter gaybröllop inom Svenska Kyrkan.

 • Att våga stå upp för sina åsikter är sällan enkelt. Särskilt inte om det innebär att man då förlorar sina vänner. Men ibland är det nödvändigt.

  Vi ska nu möta Elin som blev retad för hur hon såg ut och hur hon var men som hittade gemenskapen i ett gäng som behandlade henne väl. Det visade sig dock att det som gänget hölls samman av var deras rasistiska åsikter. Och Elin menar att hon i början av vänskapen var mycket mottaglig för deras åsikter.

  Inslaget gjordes av Caroline Björkgren och Emelie Anderson. Musiken i programmet var Morning Sun av Robin Wernersson.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista