• Teknik-Pata
  8:26 min

  Teknik-Pata från Cirkus Kiev var inte helt nöjd med att inte få vara en del av P3 Spel-redaktionen. Därför bjöd vi in honom till säsongens sista program där han fick vår allra finaste utmärkelse: Veckans Nörd.

 • Veckans Nörd

  P3 Spel träffade mannen bakom en riktig indie-succé. Helt på egen hand skapade Markus Persson spelet Minecraft som vunnit både priser och spelares hjärtan. Så här beskriver han själv sitt spel. 

 • Veckans Nörd

  Aldrig har väl vår signatur passat bättre, för den här veckans nörd är en riktig filmnörd. Han är långt ifrån Spielbergs nivå, faktum är att han är kanske världens sämsta filmregissör.

 • Det finns ju massor att prata om när det gäller sportspel, men Angelica var lite extra nyfiken på hur man ser på sportspel om man själv sysslar med sport, därför bjöd hon in Jesper Englin som vet hur det är att vara sportnörd bland spelnördarna, och tvärtom.

 • Exklusivt för P3 Spels hemsida. Jinro om pengarna, hur mycket matte som ligger bakom hans framgångar och hur det känns att vara en stjärna som folk betalar för att se.

 • Veckans Nörd

  Namn: Fanny Sjöblom
  Ålder: 22 år
  Favoritspel: Sonic the Hedgehog 2
  Min stora passion: Rita serier
  Det absolut nördigaste jag har gjort: Kysst vartenda spel i min Mega Drive-samling godnatt
  ... men här går gränsen: Att spelen får sova i sängen och jag sover på golvet (eller i bokhyllan)
  Mina tre bästa tips för pärlplattenybörjaren: 1. Pärla spegelvänt, tejpa sedan och vänd på den innan du börjar stryka (detta gör att plattorna inte blir buckliga) 2. Pärla alltid på fast underlag 3. Ha en pincett i närheten när du pärlar

 • Producent Anton har tränats av P3 Spels egen Starcraft-Jedi Master Victor och nu är det gaming-time: nooben mot mästaren, David mot Goliath (online!), Anton mot Jinro!

 • Veckans nörd

  Ett av alla Starcraft 2-proffs som besökte Sverige i veckan var Jonathan Walsh. Han är 22 år gammal, född och uppvuxen i Bromma men lever numera i Sydkorea där han försörjer sig helt på att lira Starcraft. Drömmen han hade som 13-åring har blivit sann. Vi är mycket stolta att kunna presentera Jonathan "Jinro" Walsh som Veckans Nörd i P3 Spel.

 • Veckans nörd

  Marcus Sjöström är veckans nörd älskar samlarprylar och har lådor fulla med små knasiga prylar från olika speltillverkare. Vår reporter Maria Sjöberg besöker Marcus och tar reda på vad han går igång på.

  Namn: Marcus Sjöström 

  Ålder: 35 (fyller 36 i år)

  Favoritspel: Game Boy-versionen av Tetris är det spel jag spelat i särklass mest. Super Mario Bros och Zelda II till NES och Phantasy Star till SMS är de som har högst nostalgiskt värde. När jag vill skjuta sönder saker återvänder jag gärna till Ikaruga och Dodonpachi. Senaste moderna spelet jag verkligen nötte var Fallout 3. Annars sitter jag gärna med färgglada plattformare i åtta bitar som t.ex. Panic Restaurant, Mr. Gimmick eller Little Samson. 

  Min stora passion: Leta efter saker som gör mig glad. 

  Det absolut nördigaste jag har gjort: Jag är en vuxen man som samlar på små plastleksaker i obrutna förpackningar. Som tar bilder på sina leksaker och stolt visar upp för omvärlden. Som gärna pratar om sina och andras leksaker på forum och i andra kanaler. I princip allt som har med min hobby att göra är nördigast.

  ... men här går gränsen: Det skulle vara om jag spårade ur och lät prylarna och samlandet bli min enda verklighet. Eller om jag efter allt Super Mario-samlande gick fullt ut och antog hans identitet - bytte namn, köpte hängselbyxor och började prata amerikanska med italiensk brytning. "Hej Marcus!" "No! It's a me! Mario!"

  Den ultimata samlarprylen i min samling vore en: Jättelik Mario-figur, typ den som står utanför Bergsala. Flera meter hög. Om jag någon gång skaffar hus så ska jag skaffa en sån och ställa på tomten. Min framtida fru kommer älska den. 

 • Veckans nörd

  Johanna "Yami" Berglund är en av Sveriges främsta cosplayare. Hon syr, skapar och bygger egna dräkter för att klä ut sig till spelfigurer.

  Ålder: 24
  Favoritspel: Starcraft och Left 4 Dead men på konsol så är det Resident Evil som är allra bäst
  Min stora passion: Cosplay och E-sport
  Det absolut nördigaste jag har gjort: Döpte min orm till min favorit bad-boy *Wesker* ifrån Resident Evil
  ... men här går gränsen: Finns ingen gräns för mina nördigheter.
  Den här spelvärlden skulle jag vilja bo i: Starcraft 2 universumet, omgiven av söta banelings och zerglings.
  Det här skulle jag vilja döpa mina barn till: Dante och Lilly (Devil May cry) x (Tekken5)

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista