Add On

P3 Spels nya podcast - expansion i radiorymden. Släpps onsdagar!

 • I säsongens sista P3 Spel AddOn avhandlar vi saker som tar slut. Ska spelen ha definitiva avslut eller vill vi ha en stadig ström DLC med historier som bara fortsätter? Och vad gör man när man gillar ett spel så mycket att man aldrig vill att det ska ta slut?

  Pablo Demierre, eller Pabbie som hans Youtube-följare känner honom som, kommer tillbaka på besök och berättar om hur Tejbz är som gejmingpartner och varför det alltid är roligare att spela tillsammans. Vi vill redan nu varna känsliga lyssnare för emotionella bromance-vibbar i studion!

  Dessutom blir det indiesnack och studie i neonfärgat ultravåld, gänget har lirat svenskutvecklade Hotline Miami men har inte samma uppfattning gällande om det faktiskt finns något under den blodiga ytan.  

  Har du klurat ut rätt svar i Samsons spelquiz? Glöm inte maila till p3spel@sverigesradio.se, det här kan vara sista chansen att knipa en snygg P3-tygväska!


  P3 Spel Add On med Tejbz och Angelica finns att ladda ner HÄR efter klockan 14, och för dig som prenumererar kommer avsnittet direkt i feeden.

 • P3 Spel Add On den här veckan gör sitt bästa för att få dig som lyssnar att dra på smilbanden! Vi snackar tokroliga spel som Portal, Monkey Island och Battlefield: Bad Company 2.

  Tejbz tipsar dessutom om den isländske gameplaykommentatören Birgirpall som får tittarna att garva genom att rida häst i GTA, äta kakor i Bioshock och slarva sig genom hjärntransplantationer.

  Angelica har äntligen hittat ett indiespel som lyckas nå fram till Tejbz känslomässiga sida. Spelet i fråga är självbiografin Dys4ia   som handlar om känslan av att inte höra hemma i sin egen kropp. Inte något traditionellt speltema, vi vet, men desto mer intressant!

  Rätt svar till Samsons Spelquiz e-postar du kvickt iväg till p3spel@sverigesradio.se så kanske det blir just du som blir ägare till en P3-tygväska!

  P3 Spel Add On med Tejbz och Angelica finns att ladda ner från P3 Spels hemsida, och för dig som prenumererar kommer avsnittet direkt i feeden.

 • I veckans P3 Spel Add On berättar Tejbz och Angelica om sitt senaste videoprojekt som resluterat i noob-rage på nätet.

  Lyssna här:

  Videoskaparen Sp4zie   är med på telefon och föregår med gott exempel i konsten om att vara ödmjuk, pratar om vikten av bra tutorials och förklarar hur svårt det är att bli proffs på League of Legends.

  Indiespelssnacket handlar denna vecka om det lite sorgliga och ångestladdade som Tejbz lirat och tycker till om. Vill du hänga med i snacket nästa vecka är det självbiografin Dys4ia du ska lira.

  Har du klurat ut rätt svar till Samsons spelquiz så ser du till att maila p3spel@sverigesradio.se så är du med och tävlar om en P3-tygväska!

  P3 Spel Add On med Tejbz och Angelica finns att ladda ner från P3 Spels hemsida, och för dig som prenumererar kommer avsnittet direkt i feeden.

 • I veckans P3 Spel Add On blir det upp till bevis för Angelica och hennes nya karriär som Youtube-stjärna. Tejbz recenserar den första gameplay-videon och Angelica passar på att undra om Tejbz har fått några filosofiska uppenbarelser av att spela det melankoliska indiespelet Gravitation.

  Dessutom blir det nostaligpepp när Tejbz och Angelica drömmer sig tillbaka till pojk- och flcikrum där det spelades gamla klassiska favoriter som mario, zelda och tetris. 

  Spelet Tejbz ska spela till nästa vecka heter ”Every Day The Same Dream” och finns att spela här, direkt i webbläsaren.

  Lira du också och häng med i diskussionen!

  Missa inte att maila in rätt svar på Samsons episka spelquiz till p3spel@sverigesradio.se så är du med och tävlar om en P3-tygväska!

 • I P3 Spel Add On den här veckan tar Tejbz Angelica under sina vingar och  lär henne allt han kan om hur man blir stjärna på Youtube. Vilka prylar behöver man för att lägga upp spelklipp? Hur personlig ska man vara? Vad ska Angelica ha för catchphrase som videobloggare? Hur dyr mick behövs och vilka är de värsta misstagen man kan göra?

  Angelica vill lära Tejbz något också, och tar sig an att öppna hans ögon för den lite mer filosofiska delen av indiespelscenen. Vill du vara med i diskussionen? Gör som Tejbz och spela Jason Rohrers spel  ”Gravitation” här, så kan du joina P3 Spel Add Ons indieklubbsnack nästa vecka.

  Glöm inte! När du klurat ut rätt svar i Samsons episka spelquiz så mailar du det till p3spel@sverigesradio.se och håller tummarna för att du ska bli ägare av en tygväska med P3-tryck.

 • ¡Hola! I P3 Spel Add On den här veckan får Tejbz och Angelica besök av Pablo Demierre som lockar hundratusentals tittare med sina spanska Youtube-videos där han bygger flygplan och stugor i Minecraft

  Ordet nörd debatteras flitigt I studion. Tejbz tycker det är ett töntigt skällsord och Angelica tycker att det är fint att vara nörd. Anna Antonsson från Språkrådet pratar om språkliga bulldozers och hjälper till att reda ut vem som har rätt och hur framtiden ser ut för ordet nörd. 

  Samson Wiklund bjuder som vanligt på ett episkt klurigt spelquiz, och vi passar redan på att redan nu säga grattis till förra veckans vinnare, Johnny Olsson som lyckades svara rätt på alla frågor. P3-väskan kommer på posten!  

  Kommer du klara Samsons alla frågor, hitta en ny youtube-favorit eller omvärdera din syn på nörden?  Lyssna på P3 Spel Add On med Tejbz och Angelica, avsnittet finns att ladda ner här: 

  Du som prenumererar får både P3 Spel och AddOn  direkt i feeden.

 • I tredje avsnittet av AddOn tar sig Angelica och Tejbz an kritiken efter första avsnittet. Hur sexistisk är Tejbz? Finns det tillfällen det är okej att kalla någon Hoe? Var det hela mest twitter som försökte göra en höna av en fjäder? Vad är skämt och vad är allvar i spelvärlden? Vilka followers är snällast? Tejbz COD-lirare eller Angelicas Inide-älskare?

  Angelica och Tejbz tipsar dessutom om vilka spel som funkar bäst när man är sjuk och så blir det ny chans att vinna en tjusig P3-väska i Samsons Spelquiz.

  Här är också länken till  Xcalizorz som Tejbz tipsade om:

  Lyssna här:

  Vinnare i tävlingen i avsnitt 1:

  Anna Sandström, Lund

  Vinnare i tävlingen i avsnitt 2:

  Martin Grahn, Västerås

  Grattis - väskorna kommer på posten!

 • I säsongens andra avsnitt av P3 Spel AddOn får Angelica Norgren sällskap av Samson Wiklund som hoppar in och vikarierar för Tejbz som den här veckan ligger nerbäddad i sjuksängen.

  Veckans tema handlar om identitet, och då snackar vi inte onlineavatarer utan vilka människor vi vore om vi inte vore gamers. Hur viktigt är det för Samson att ha en tröja med spelmotiv och varför vill Angelica inte ha spelsamlarfigurer på hyllorna hemma? Sen snackar vi svårighetsgrader i spel och undrar hur en bra svårighetsgrad ser ut och vad som händer med gamingsjälvförtroendet när man måste sänka svårighetsgrad för spelet känns för svårt.

  Det blir spelsnack i studion och Angelica tipsar om webbläsarspelet där du spelar en spelare som spelar ett spel. Ja, alltså du styr en gubbe på skärmen som styr en gubbe på skärmen på skärmen. Ni fattar. Kanske. Hur som helst! Samson har spelat Battleblock Theater som är Castle Crashers-skaparna The Behemoths nya spel, som bjuder på kaosig multiplayer och charmig humor.

  Det blir dessutom ett riktigt klurigt quiz med Samson. Har du vad som krävs för att svara rätt på Samsons spelkunskapsfrågor och få full poängpott? Glöm inte att maila in dina svar till p3spel@sverigesradio.se!

  Nästa vecka är håller vi tummarna för att Tejbz är frisk och då fortsätter vi med Fråga Tejbz och hans videospaningar!

  P3 Spel Add On släpps onsdag på och finns endast för nedladdning via P3 Spels hemsida och direkt via feeden för dig som prenumerar.

 • Här är första avsnittet - bara att klicka loss:

  Så här ligger det nämligen till:

  P3 Spels webbexklusiva poddexpansion Add On är tillbaka! Angelica Norgren leder tillsammans med Youtube-stjärnskottet Tobias ”Tejbz” Öjerfalk podden som bjuder på ännu lite nördigare spelsnack för dig som inte kan få nog av P3 Spel!

  Varje onsdag fram till sommaren kommer Tejbz dela med sig av sina bästa fynd bland nätets videoklipp och Angelica följer upp P3 Spel-diskussionerna med eftersnack. Triviakung Samson Wiklund bjuder på klurigheter och utmanar lyssnarnas spelkunskaper med ett nytt episkt quiz varje vecka! Har du vad som krävs för att vinna?

  I säsongens första Add On snackar Angelica och Tejbz om hur det är att ha miljontals tittare på Youtube, om att toppa highscorelistan och så ringer dom upp videoskaparen BromeoGaming för att snacka gibb. Tätt följt av ett tappert försök att reda ut vad ordet gibb betyder och kommer ifrån. Spoiler: det kan behövas lite lyssnarhjälp för att reda ut.

  Vem blir kallad för noob, vad är grejen med alla ”bros” på nätet och finns det några lyssnarfrågor Tejbz vägrar att svara på? Vill du veta det, missa inte veckans P3 Spel Add On med Angelica Norgren och Tobias ”Tejbz” Öjerfalk!

  P3 Spel Add On släpps onsdag på och finns endast för nedladdning via P3 Spels hemsida och direkt via feeden för dig som prenumerar.

 • Det har blivit dags för säsongens sista P3 Spel Add On och den här veckan spanar Samson Wiklund och Angelica Norgren in spelremakes. Vare sig det handlar om nostalgiflörtar med fansen i form av HD-utgåvor av gamla klassiker, eller totala reboots i äkta "gör-om-gör-rätt-anda" så ryms det i Add On.

  Sen blir det ju förstås Kitty Spelar och Veckans Password-tävling också!

  Eftersom det är det sista planerade avsnittet av P3 Spel Add On så säger vi Game Over för tillfället och tackar alla trogna lyssnare!

  Förhoppningsvis är vi tillbaka i höst igen.

  P3 Spel Add On är en extra nördiga expansion, för dig som bara inte kan få nog av spelsnacket! Du laddar ner Add On direkt via P3 Spels hemsida eller så kan du prenumerera på feeden.

 • Oavsett om du diggar rörelsestyrda spel eller är ett fan som vurmar för klassiska handkontroller så bör du lyssna på P3 Spel Add On den här veckan!

  Samson Wiklund och Angelica Norgren snackar om äckliga kontroller, omkastade knappsatser och hur man på bästa sätt får utlopp för sina gejmingaggressioner!

  Samson och Angelica provat på piratäventyret Risen 2 och bjuder på intryck, dessutom blir det Kitty Spelar och du får som vanligt chansen att sätta dina kunskaper på prov i veckans Password-tävling.

  P3 Spel Add On är en extra nördiga expansion, för dig som bara inte kan få nog av spelsnacket!

  Du laddar ner Add On antingen via itunes där du också kan prenumerera (sök på podcasts och P3 Spel) eller direkt via P3 Spels hemsida varje onsdag - här:

 • Angelica Norgren och Samson Wiklund pratar om slutstrider, minibossar och favoritchefer.  Louise Stigell är gäst i studion, hon är skribent på svenska sajten IGN och där skriver hon ofta om sitt favoritämne som är just bossar. Louise förklarar varför en bra boss-fajt är som en riktig tenta. Och varför det är något bra.

  Naturligtvis blir det ännu en ny chans att vinna en tjusig P3 väska i Veckans Password och dessutom får vi nöjet att höra P3 Stars Kitty Jutbring ta sig an ännu ett spel hon aldrig spelat, med mer entusiasm än... kunnande.

 • I P3 Spel Add On den här gången blir det ljuva toner! Samson Wiklund och Angelica Norgren pratar både blipp och blopp. Med den gamla skolans spelmusik på schemat gästar Jonas Rörling från SID-metal-bandet Machinae Supremacy studuon.  

  Vad SID-metal är, vilken gammal Amiga-låt som får Angelicas hjärta att smälta och vad Samson tycker om Mega Man-musiken, det får du veta i veckans avsnitt av P3 Spel Add On! 

  Det bjuds även på veckans Password-tävling och Kitty Spelar också!  

  P3 Spel Add On är en extra nördiga expansion, för dig som bara inte kan få nog av spelsnacket! Du laddar ner Add On antingen via iTunes där du också kan prenumerera (sök på podcasts och P3 Spel) eller direkt via P3 Spels hemsida varje onsdag - här:

 • I P3 Spel Add On den här veckan pratar Samson Wiklund och Angelica Norgren om prestigefyllda utmärkelser och pampiga spelgalor.

  Dessutom, det här med att Angelica tycker att Bioware beter sig som lögnaktiga utsugare? Det håller Samson då rakt inte med om!

  Det blir ju förstås Veckans Password-tävling och Kitty Spelar också!

  P3 Spel Add On är en extra nördiga expansion, för dig som bara inte kan få nog av spelsnacket! Du laddar ner Add On direkt via P3 Spels hemsida eller så kan du prenumerera på feeden.

 • I P3 Spel Add On den här veckan handlar det om bärbara spel och Samson Wiklund och Angelica Norgren håller inte alls med varandra. Den ena går inte utanför dörren utan en bärbar konsol, medans den tycker bärbart hör hemma på dass.    

  Dessutom tar dom en pratstund med Simon FlesserSimogo som ligger bakom succéspelet Beat Sneak Bandit men också jobbat med spel som Kosmospin och Ilomilo.

  Det blir förstås också ett Veckans Password och Kitty Spelar!    

  P3 Spel Add On är en extra nördig expansion, för dig som bara inte kan få nog av spelsnacket! Du laddar ner Add On här eller så kan du prenumerera på feeden via iTunes.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista