• RADIO PÅ WEBBEN

  I drygt två år har vi jobbat extra mycket med webbutvecklingen här på Ekot. Efter den grafiska omgörningen av sverigesradio.se har vi fått helt nya möjligheter. Och ett helt nytt uppdrag: att förvandla nyhetssajten till en direktsändande nyhetskanal – dygnet runt.

 • Nu ska Konflikt i P1 bli ännu bättre. Det finns en massa spännande saker man kan göra med vår journalistik i er, våra lyssnares datorer och mobiltelefoner, som det inte finns möjlighet att göra i de vanliga FM-sändningarna. Så vi har tagit oss an att pröva lite nya grejer som ska göra Konflikt-lyssnandet ännu bättre. Lyssnadet är nyckelordet här, för vi fokuserar på ljudet.

 • Sveriges Radio har för tillfället 16 korrespondenter. Vi finns i USA, Kina, Tyskland, Storbritannien, Ryssland och Jordanien för att nämna några länder som korrespondenterna utgår från.

  Inget medieföretag i Norden har så många medarbetare utomlands, något vi är mycket stolta över. Men hur är det att jobba som utrikeskorre? I korrespondentbloggen berättar vår medarbetare i Asien, Nils Horner, hur det kan vara att arbeta långt ifrån alla bekvämligheter. Han befinner sig just nu i Japan.

  Michael Österlund, nyhetschef

 • Klyschan "det råder febril aktivitet" passar bra här på redaktionen just nu. I ett läge då Japan håller andan inför en befarad kärnkraftskatastrof kommer samtidigt rapporterna om att bland andra Frankrike ska attackera Libyen: FN:s flygförbudszoner ska upprätthållas.

 • Ekots redaktionsblogg

  Vi får många frågor från lyssnare om våra korrespondenterns säkerhet i Japan. Många andra medieföretag har dragit tillbaka sina medarbetare från landet, medan Sveriges Radio hittills valt att inte göra det.

 • Mitt i ett av de mest intensiva nyhetslägen vi har upplevt på många år startar vi i dag . Redaktionen får allt fler frågor från lyssnare och webbanvändare och vi känner ett behov av att utöver  och  berätta vad vi håller på med här på Ekot.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista