• VETENSKAPSRADION GRANSKAR

    Svenska forskare från Kungliga tekniska högskolan och Uppsala universitet har låtit sig bjudas på resor till Italien för att besöka Andrea Rossi, som påstår sig ha en apparat som kan generera energi genom kall fusion.

  • VETENSKAPSRADION GRANSKAR

    Mätningar på den fängelsedömde entreprenören Andrea Rossis påstådda kall fusion-apparat har flera gånger gjorts på plats i Sverige. Men inget av testerna visar något som tyder på att apparaten skulle fungera. Inga resultat från de här undersökningarna har publicerats. Det trots att forskningen delvis betalats med skattepengar och utförts i svenska offentliga forskningsanläggningar.

  • Andrea Rossis påstådda mirakelmaskin energikatalysatorn har testats vid Uppsala universitet. Men inga resultat från testet eller omständigheterna kring det har publicerats. Även på Naturhistoriska riksmuseet har en viktig undersökning gjorts som tyder på att Rossis påståenden inte stämmer. Inte heller där har någonting publicerats.

  • VETENSKAPSRADION GRANSKAR

    Forskare från ledande svenska universitet kan ha hjälpt en fängelsedömd uppfinnare att sälja en maskin som en majoritet av forskarvärlden avfärdar som bluff. Det handlar om så kallad kall fusion och italienaren Andrea Rossi, som påstår sig ha byggt en maskin som producerar stora mängder ren och billig energi.