• Den nya avhandlingen “Psalm - Kön - Kyrka” visar att kvinnor diskrimineras i psalmböckerna. För att få ett slut på hemskheterna föreslår författaren att man framöver använder ett annat språkbruk i psalmerna “ett språk med sprängkraft, ett språk som överraskar”.

  • När Mats var i Thailand och skulle bada så stack det till i foten. Efterhand spred sig en enorm smärta upp från foten. Det gjorde så ont att när han kom till sjukhuset så bad han läkarna att såga av honom benet.

  • För 74000 år sen sjönk antalet människor på jorden så mycket att vi nästan dog ut. Vi var nera på ynka 2000 individer (ungefär). Så kan det gå om man kombinerar ett vulkanutbrott med en istid.

  • USA-försvarets överlägset största leverantör har tagit patent på nånting som dom flesta tror är helt omöjligt, en slags kvantradar. Med hjälp av sammanflätade partiklar ska man kunna se igenom byggnader och känna av ytor.

  • Årets ignobelpris i neurologi gick till forskare som lagt en lax i en magnetröntgen, visat den bilder på människor i olika situationer och sett att laxens hjärna reagerade. Enda problemet var fisken var död. Dessutom tar vi upp ignobelpriset i medcin som gick till forskare som minimerat risken för att patienter ska explodera (ja du läste rätt) vid tjocktarmsundersökningar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista