• Eller...den har byggt kärnkraftverk, en gång, för två miljarder år sen. Ok, kanske inte aktivt byggt som att det råkade bli ett kärnkraftverk tack vara flera snyggt tajmade geologiska sammanträffaden. Men ändå!

  • Folk med “glass delusion” är rädda för att gå sönder eftersom de är övertygade att de är gjorda av glas. Fenomenet har beskrivits under medeltiden men inga fall har påträffats i modern tid. Däremot finns det en hel del andra vanföreställningar får vi veta när vi pratar med psykologen Per Carlbring.

  • Vattensalamandrar är kung på att skapa nya kroppsdelar, allt från linser i ögonen till delar av hjärnan. Daniel Berg berättar allt om sin forskning på detta fantastiska djur. Dessutom får vi höra om plattmasken som kan bli uppdelad i 279 delar varav alla delar blir nya individer.

  • Den är osynlig och omöjlig att ta på men ändå utgör den mörka materian ungefär 24 procent av universum. Men vad ska vi med den till egentligen? Nja, till att börja med kan vi tacka den för att alla galaxer och planeter existerar i universum.

  • En råttkung består av en bunt med råttor som fastnat med svansarna i varandra. Det kan vara upp till 30 råttor som springer tillsammans som en enda individ. Men enligt internetkällor har man inte sett till några sen 60-talet.

  • FOP är en så ovanlig sjukdom att många läkare inte ens känner till den, sjukdomen gör att kroppens muskler försvinner och ersätts av ben. Karin begav sig till Liatorp i Småland och träffade Birgitta som är en av femton personer i Sverige som har FOP, hos henne har sjukdomen härjat så länge att hon bara kan röra en led i kroppen, vänster armbåge. Dessutom passade Karin på att träffa Eric Ronge som förklarar vad FOP beror på.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista