• Han vaknade mitt i natten med smärtor och tryck över bröstet. När Marcus kom till sjukhuset hittade läkaren inget fel utan berättade att det var en panikångestattack. Marcus attacker kom och gick i två år. En dag fick han så ont att han åkte till sjukhuset igen, då konstaterade läkaren att hans panikångest hela tiden varit gallsten.


  • I Atacamaöknen har man grävt upp 40 valskelett som är flera miljoner år gamla. Nu försöker forskare ta reda på hur så många valar kunde hamna på samma ställe. Nicholas Pyenson har gjort 3D-printade minikopior av skeletten och hoppas att de kan hjälpa till att lösa mysteriet.


  • Ibland uppstår en partikel och dess antipartikel ur tomma intet - så kallade kvantfluktuationer - de smäller in i varandra och försvinner igen på nolltid, men vad händer om de uppstår precis vid kanten till ett svart hål? och den ena dras in i det svarta hålet men inte den andra? Teorin är att det uppstår en BLACK HOLE FIREWALL!


  • När det blir ont om mat krymper havsleguanerna, men de blir inte bara smalare utan även kortare. Det syns tydligt om man mäter dem från nos till anus. 


  • I första delen av Nyckelpigeklubben träffar vi nyckelpigeforskarna Jan, Velemir och Robert som svarar på tre av de vanligaste nyckelpigefrågorna: hänger prickar och ålder ihop? vad är det gula gegget? och hur blir man medlem i klubben?


  • Jesper har hittat källan till floskeln "nittio procent av det du säger säger du med kroppspråket". Det är en studie som gjordes av socialpsykologen Albert Mehrabian som ligger till grund. Men Albert är inte alls nöjd med hur folk hanterat hans resultat, dvs helt felaktigt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista