• Det var 1984 som Graham Barker började spara sitt navelludd. Genom en enkätundersökning på internet med frågor om naveldjup och luddmängder försökte han ta reda på mer om hur luddet blir till. Samtidigt arbetade Doktor Karl Kruzelnicki på samma spår och upptäckte framgångsreceptet för ett kraftig navelluddsskörd.

  • Det blir publikjubel, svåra val och kameler idag när filosofiprofessorn Wlodek Rabinowicz listar sina favoritparadoxer. Först ut har vi Monty Hall-problemet som egentligen inte är en paradox utan en skenbar paradox.

  • När Yvonne var ute på hundpromend var hon med om ett ovanligt möte. En varg dök upp och närmade sig henne och hunden. Yvonne ropade och vevade med armarna för att skrämma iväg vargen. Men hur ska man egentligen bete sig när man träffar på en varg? Institutet träffar Tomas Frisk, chef på zoologiska avdelningen på Skansen, för att ta reda på vett och etikett vid varg- och björnmöten.

  • Jesper har träffat kirurgen Roger Olofsson Bagge som berättar om hur de tar död på vissa cancertumörer med hjälp av cellgifter och upphettat blod. Men det funkar bara när man kan isolera den drabbade kroppsdelens blodflöde från resten av kroppen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista