Frukostgästen

Sommarfrukost i direktsändning. Vi träffar kända och okända eldsjälar och berättare, samtidigt som vi mumsar på härlig frukost.

 • Frukostgäster i Landsort

  Vi träffade och åt frukost med barndomsvännerna, entreprenörerna och lotsdöttrarna Anne Stuxberg och Margareta Sjöblom. Anne driver vandrarhemmet på Landsort och Margareta driver gästhamnen vid norra bryggan och jobbar som barnsjuksköterska vintertid och pendlar därför in till stan.

  Margareta gav sig av till Roslagen men har nu flyttat hem till ön som är helt magisk för henne. Anne har varit bofast här i alla år och nu när Margareta flyttar hem har de både sommar och vinter tillsammans här på ön Öja.

 • Frukostgäst på Utö

  Det hela började som ett trevande försök. Carina Nilsson öppnade en liten krog hemma hos sig själv på Ålö. Det hela blev en succé och nu är restaurang BåtsHaket ett välkänt besöksmål.

 • Frukostgäster på Kymendö

  Det är svårt att vara anonym på Kymendö. Inte nog med att det bara bor ett 30-tal personer på ön, alla är dessutom släkt.

  Gun-Britt och Bosse Wahlström är en del i den stora familjen och de har ett brinnande intresse för öns historia och Strindberg.

 • Frukostgäster på Dalarö

  På tisdagen åt vi frukost med Lars-Olof Landin som driver Dalarö Turistbyrå och vill göra Dalarö till ett centrum för båt- och skärgårdsliv. Men det finns även de som lämnar ön. Catharina Ek, som är femte generationens dalaröbo, fanns också med vid frukostbordet. Hon lämnade skärgården för ett liv innanför tullarna.

 • Frukostgäster i Sandhamn

  Idag åt vi frukost med uppfinnaren Viktoria Lönn som tillbringat alla sina somrar i Sandhamn och som fortsätter komma tillbaka, år efter år. Frukostgäst var också Caroline Wedberg, sandhamnsbo som driver en livsmedelsbutik på ön och är van att jobba hårt när alla semesterlediga stockholmare väller in.

 • Frukostgäst i Nyköping

  Hjördis Hultgren är infödd Nyköpingsbo som jobbar i kommunen med information och som internationell samordnare. Jobbet har lärt Hjördis att se sin hemstad med helt andra ögon. Besökare från världens alla hörn fascineras av helt andra saker i Nyköping än vad den infödde Nyköpingsbon kanske gör.
  – Vi blir lite hemmablinda, säger Hjördis Hultgren.

 • Frukostgäst i Trosa
  Kjell Erixon
  6:06 min

  Kjell Erixon är mannen som kan Trosa på sina fem fingrar. Han är turistchefen som brinner för evenemang och aktiviteter. Kjell, har som många andra trosabor, såklart en båt. Han har dessutom en sommarstuga på en ö ute i skärgården där han spanar på skepparvännerna som guppar in till Trosas hamn.

 • Frukostgäst i Mariefred

  Ronny Törnblom har bott i Mariefred i hela sitt liv och drev i 20 år livsmedelsbutik i stan. Han är en profil i Mariedfred och inblandad i det mesta. Bland annat är han ordförande i IFK Mariefred och aktiv i företagsföreningen. Desssutom är han med och arrangerar SM för gatumusikanter senare i år, trots att han enligt egen utsago inte är särskilt musikalisk.

  Dessutom får vi träffa Matilda Wassberg, lärarstuderande i Eskilstuna, som har bott i Mariefred i hela sitt liv. Närhet till natur och motion gör att hon ständigt längtar till Mariefred.

 • Frukostgäst i Strängnäs

  – Jag vill tillverka, bränna, duka fram och sedan äta god mat på det, säger Per Hammarström som är keramiker och driver Keramikens Hus i Strängnäs. Per Hammarström började sin karriär på Gustavsberg och flyttade 1984 till Strängnäs för att jobba i egen regi. Tillsammans med sin fru Marika Gahnström har han byggt upp Keramikens Hus i Ugglans park i Strängnäs. Per Hammarström berättar förstås om sin keramik men ger oss också sin bild av Strängnäs.

 • Frukostgäst i Sundbyholm

  Christin Widerberg driver idag Sundbyholms slott och kan berätta om TV-inspelningarna av "Bonde söker fru" som precis har avslutats. Det är femte året i rad som TV valt att förlägga inspelningarna av programmets inledande speed-dejting här på slottet. Christin guidar oss också i slottets historia och som alla slott med stil påstås Sundbyholm förstås också ha spöken. Men tydligen ska de alla vara snälla…

 • Frukostgäst i Västerås
  Ralf Håkans
  6:07 min

  Äter raggare bara hamburgare och mosbrickor? På den stora bilträffen Powermeet äter vi frukost tillsammans med kocken Ralf Håkans, som när han inte lagar mat sträcker ut armbågen ur sin Oldsmobile från 1958.

 • Frukostgäst i Ängelsberg

  Få guider kan skryta med samma bredd som Malin Andersson. Hon guidar på 60 (!) olika museum och älskar att gå runt i gamla byggnader. Nu ställer hon sitt kunnande till förfogande för att visa oss ett av Sveriges världsarv.

 • Frukostgäst i Sala Silvergruva

  För ett par år sedan lämnade Anette jobbet som grisskötare för att ägna sig helhjärtat åt sin passion i livet - gruvor. Hon arbetar numera som guide och vaktmästare på Sala Silvergruva och kallar sig själv en riktig gruvnörd.

  – Jag får abstinens när jag inte är där, och åker dit på min ledighet också, säger hon.

  Nu ska Anette ta med sig Liselotte och Martin ner i den mörka gruvan för en frukost de sent ska glömma…

 • Frukostgäst i Köping

  Per Granberg från legendariska punkbandet Charta 77 har inte bara sitt skivbolag, delägarskapet i ett lokalt ölbryggeri och bandet att tänka på.
  Han driver dessutom musikkrogen Ögir i Köping sedan snart sju år tillbaka tillsammans med sin fru Lotta. Trots att en stroke kunde satt punkt för alltihop.

 • Frukostgäst i Sigtuna

   – Sigtunaborna lever mitt i 900-talet! Det säger Ann-Sofie Jönsson "Annsi", arkeolog och lärare, som Högsommar möter i Sigtunas nyrenoverade gästhamn.
  I Sveriges första kristna stad finns kyrkoruiner och runstenar välbevarade i den moderna stadsbilden. Och om vi kan slita oss från morgonkaffet och sigtunamunkarna så tar vi en morgonpromenad på landets första gågata som ligger kvar mitt i staden.  

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista