Dagens gäst - hela listan

Vi bjuder in kända och högaktuella personer som har anknytning till orten vi besöker.
Här hittar du alla samlade som hittills varit med.
Listan fylls på under de fyra veckorna vi sänder Högsommar.

 • Landsort

  Tre veckor efter att han bröt nacken flög han in med helikoptern på Landsort. Då kom gråten ohejdat och hans sorgearbete efter olyckan startade. Det var på Landsort som hoppet kom tillbaka, berättar Claes Hultling, läkare och vd för stiftelsen Spinalis.

  Vi träffade Claes på hans älskade sommarställe där han berättade om livet som ryggmärgsskadad men också om att hitta ljuspunkterna i tillvaron. Han berättade balnd annat att han är den förste ryggmärgsskadade i världen som blivit pappa genom provrörsbefruktning.

 • Utö

  Musikalartist, sångerska, dansare, kompositör…  Sara Jangfeldt blandar vitt och brett. Hon har tidigare arbetat med bland andra Benny Andersson och är nu aktuell i Stockholms stadsteaters uppsättning av 70-talsmusikalen Hair.

  Idag var hon dagens gäst i Högsommar och berättade bland annat om hur det är att jobba inom dans- och musikalbranschen i Sverige och om hur det är att bo sommartid på Utö.

 • Kymendö

  Vi möter teaterchefen och dramatikern Ture Rangström på Kymendö där Strindberg bodde. Ture är praktiskt taget född in i Strindbergsfären: hans farfar skrev musik med Strindberg i Blå tornet och morfar spelade hans dramer. Nu är Rangström chef för Strindbergs Intima teater.

  Ture berättar om August Strindbergs liv, Hemsöborna och om arbetet inför 100-årsjubiléet av Strindbergs död.

 • Dalarö

  Dagens gäst på Dalarö var Mats Qviberg, en av landets tyngsta finanspersoner. Han har kallats "Mannen med guldbyxorna" efter stora framgångar, bland annat med HQ Bank, som han grundade tillsammans med kollegan Sven Hagströmer.

  Förra hösten fick banken problem och Qviberg fick löpa ett långt gatlopp i medierna - "ett drev utan like", säger han själv. Turerna kring banken pågår fortfarande. Men Mats Qviberg har sitt paradis på Dalarö att koppla av på när det blåser...

  Här blev det också en extra liten överraskning när Högsommar blev utsatt för en kupp då Mats Qviberg tog upp Louise Edlind, alias Malin på Saltkråkan, för att gratulera på födelsedagen.

 • Sandhamn
  Viveca Sten
  14 min

  Dagens gäst i Sandhamn var deckardrottningen Viveca Sten. Hennes böcker, som utspelar sig i Sandhamn, har sålt i över en halv miljon exemplar i Sverige. 

  Idag handlade det bland annat om ön som skapat så mycket miljö till hennes böcker, hur hon jobbar med sina böcker från första synopsis till sista genomläsningen och om karaktärerna i böckerna verkligen har någon motsvarighet i de som faktiskt bor i Sandhamn.

 • Nyköping

  Kanotisten Henrik Nilsson är dagens gäst i Högsommar. Med flera mästerskapsmedaljer i bagaget och som nybliven olympisk mästare 2004 bestämde sig Henrik Nilsson från Nyköping att sluta med kanot på elitnivå. Men nu är han tillbaka i en satsning mot OS i London 2012 och på EM i juni kom ha femma tillsammans med vapendragaren Markus Oscarsson på K2 1000 meter. I Högsommar berättar han om sin kanotkarriär och beslutet om att satsa igen. Dessutom ger han vår reporter Maria Iwerbo en lektion i paddling.

 • Trosa

  Staffan Hellstrand föddes i Stockholm men blev sörmlänning vid fem års ålder då familjen flyttade till Nyköping. Nu träffar vi honom i grannkommunen Trosa där han ska spela på Trosayran. Staffan Hellstrand började tidigt med musiken och till en början var publiken gamla på ålderdomshem och folk på gator och torg. Nu har han gett ut ett 20-tal skivor och är för många mest känd för "Lilla Fågel Blå".

 • Mariefred

  TV-kocken Leila Lindholm är numera sörmlänning och gästar Högsommar i Mariefred. Tidigare i våras var hon i Frankrike för att göra TV och baka på franskt vis. Leila har jobbat på många kända restauaranger och fått ta emot flera utmärkelser och priser genom åren.
  I Högsommar kommer Leila bland annat att ge oss tips på goda bakverk och desserter att satsa på i sommarvärmen.

 • Strängnäs 12 juli

  För de minsta - och deras föräldrar - är Johan Anderblad mest känd som programledare för Bolibompa i SVT. Johan står lika gärna bakom kameran och filmar och producerar. Han är född och uppvuxen i Strägnäs kommun och har nu återvänt då han köpt sommarstuga i Sörmland. Dessutom är Johan Anderblad sen mer än 20 år tillbaka en hängiven meditatör.

 • Sundbyholm
  Towa Carson
  13 min

  Blir det ytterligare en comeback undrar vi när allas vår schlagerdiva från 60-talet, Towa Carson, kommer till programmet."Cést la Vie"  hette låten senast det begav sig.

  Hon har haft 26 hits på Svensktoppen genom åren, och haft två låtar med i Melodifestivalen under ett och samma år. Hon har arbetat ihop med alla de andra stora svenska schlagerartisterna som Lasse Lönndahl, Ann-Louise Hansson och Siw Malmkvist.

  Nu bidar hon sin tid i den sörmlandska idyllen och vi undrar hur hon ser på den svenska schlagerns återkomst.

 • Västerås

  Han har vunnit OS- guld. VM-guld och fyra Stanley Cup.
  Han anses av många som en av de bästa backarna i NHL:s historia.
  Han har nyligen skrivit på för ytterligare ett år i sin klubb Detroit Red Wings och får 6,2 miljoner dollar, nästan 40 miljoner kronor, för den kommande säsongen.
  Nu är han här - hemma i Västerås för semester...

 • Många tog chansen att ställa frågor till en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna - Nicklas Lidström. Svaren kan du lyssna på här.

 • Ängelsberg
  Lars Wallin
  8:21 min

  "Sveriges främsta designer" kan han gå med på att bli kallad; Lars Wallin, den lågmälda, vänliga mannen från Hökåsen, ett helt vanligt villaområde i Västerås  (dit han förresten fortfarande åker när han behöver några dagars lugn och ro, i huset hemma hos mamma och pappa), som klär kvinnor - vanliga kvinnor såväl som de vackraste, mest glamourösa, rika och mäktiga - i sina dyrbara, handsydda klänningar.

  Hur är det att skapa ett plagg åt en kund man inte alls tycker om? Och händer det att han tar sig för pannan när han sen ser sin mödosamt skapade kreation i ett hår- och skosammanhang som han själv aldrig i livet hade valt?

 • Strömsholm

  Linda Thelenius (ursprungligen från Strömsholm) lever, trots att hon försörjer sig på sin blogg "Alla mina jag", ett ganska anonymt liv.

  Men om man vet att Linda Thelenius tidigare hette Linda Rosing är anonymiteten som bortblåst. Linda är en av Sveriges kanske mest renodlade kändisar. Allt hon gör skapar intresse, vare sig hon - eller vi - vill det eller inte. Idag berättade  hon för första gången om sin ADHD-diagnos.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista