• Söndag 5 september kl. 1300 och kl. 1903

  Företrädare för riksdagspartierna debattera tolerans, diskriminering och religionens plats i politiken. Lyssna direkt på sändning i P1 eller i efterhand på Människor och tros hemsida.

 • Partiledarintervjuer i Människor och tro

  Mona Sahlin säger att det finns värdefrågor som hon inte kan kompromissa om som främlingsfientlighet, rasism och homofobi, och hon kritiserar danska socialdemokrater för att just ha gjort detta. Hon ser gärna att skolavslutningar sker i kyrkan, och hon vill ha fortsatt politikerstyrd folkkyrka. Hon vill inte ha förbud för nikab eller burka och accepterar att simundervisning sker i separata pojk- och flickklasser.

 • Partiledarintervjuer i Människor och tro

  Maud Olofsson, Centerpartiet är gäst i Människor och tros partiledarintervju om religionsfrihetens gränser. Hon kommenterar bland annat ett omdiskuterat DO-fall där Arbetsförmedlingen i Älmhult dömdes för att de dragit in ersättningen till en muslimsk man som inte ville skaka hand med en kvinnlig arbetsgivare.

  –  Har man en tro och övertygelse som gör att man inte kan skaka hand få man ta ansvar för det, säger Maud Olofsson.

 • Partiledarintervjuer i Människor och tro

  Lars Ohly tycker inte att trossamfund ska få statsbidrag som i dag. Själv tillhör han Humanisterna och de får inga bidrag.

  – Det är märkligt, säger han.  Lars Ohly vill inte heller ha religiösa friskolor eftersom de startas med syfte att påverka barnen. Och skolavslutningar ska inte hållas i en kyrka.

 • Partiledarna i Människor och tro

  Samhället behöver bli mjukare, vänligare och ha ett positivare bemötande, anser KD-ledaren. Äldre par måste kunna bo tillsammans också när ena parten behöver äldreboende, barn måste kunna erbjudas bra uppväxtförhållanden och psykiskt sjuka ett värdigt omhändertagande. Göran Hägglund anser att politiker ska blanda sig i etiska frågor och hans viktigaste värdefråga handlar om familjen. Han vill inte ha ett nikab- och burkaförbud men ser gärna att halal- och koscherslakt tillåts.

 • Partiledarna i Människor och tro

  Religionsfrihetens gränser är temat för Människor och tros partiledarintervjuer 2010. Först ut är Maria Wetterstrand från Miljöpartiet. Hör hur hon bland annat försvarar konfessionella friskolor och landstingsfinansierad manlig omskärelse men avvisar ett förbud av burka.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista