• IT-Johan gav råd till lyssnaren med störande trådlösa hörlurar.

  En annan fråga gällde en Birgitta som skulle installera e-legitimation till sin mac-dator. Trots att hon inte fick det att funka så ligger det fortfarande kvar filer från installationen av en kortläsare på datorn som inte går att ta bort! Johan tipsade om en länk där det finns hjälp, för det är en ganska krånglig operation

 • Det så kallade polisviruset har drabbat många, även västerbottningar. Idag går P4 Morgons IT-Johan genom steg för steg hur du ska göra för att komma tillrätta med viruset.

  Dessutom påminner han om att hålla programvara uppdaterad och avhjälper ett ickefungerande antivirusprogram.

 • Vecka 12

  IT-Johan Ågren är P4 Västerbottens egen teknikguru och svarar på lyssarnas frågor om teknik. Idag om krånglande script, trådlösa eller inte trådlösa tangentbord och så en efterlysning till dig som råkat ut för "polis-viruset".

  Är du en av de drabbade? Skicka e-post till p4vasterbotten@sverigesradio.se så tar vi och berättar hur du blir av med viruset i nästa veckas program.

 • vecka 11

  P4 Västerbottens egen teknikguru, IT-Johan Ågren, svarar på lyssnarnas frågor om teknik. Idag handlade det om smart tv på tyska, hur du ska tänka kring begagnade systemkameror och vilka steg du bör ta om din datorskärm krånglar.

 • Idag var Johan med oss via telefon och hjälpte till med problem som hade både med ADSL-uppkoppling, och PDF-filer att göra. Nästa vecka är han tillbaka i studion, så skicka in dina frågor på p4vasterbotten@sr.se.

 • Vecka 9

  En dator med Windows 7 som inte vill uppdatera sig somden borde och lösningen på hur man startar om en låste telefon utan läsenord. Plus lite nyheter från mobiltelefonmässan i Barcelona.

  Där har du veckans program med Johan Ågren.

  Problem med teknikprylarna hemma? Fråga IT-Johan! Skriv till p4vasterbotten@sverigesradio.se  

 • Vecka 8

  Trassel med Facebook-kontot, en telefon som gått i lås och vilken webbläsare skall man egentligen välja?

  Det är veckans frågor som Johan Ågren svarade på. Lämna gärna egna lösningar och tips i kommentarsfältet!

 • vecka 7

  IT-Johan fick frågor om strömmad tv, misstänkt hårddiskstrul och ger tips på hur du ska göra ifall det inte går att lyssna på radio via datorn.

  Dessutom får vi höra om den senaste iphonedödaren och varför det inte lönar sig att bryta mot lagen.

 • Vecka 6

  Idag handlade frågorna om vad du ska göra ifall ip-tv krånglar, varför å,ä,ö inte syns i mail och om en minidator är något att satsa på.

 • Som vanligt besökte IT-Johan vår studio i torsdags och berättade bland annat hur man kan göra för att på ett enkelt sätt lösenordsskydda sitt trådlösa nätverk.

 • vecka 4

  P4 Västerbottens teknikguru IT-Johan Ågren är tillbaka och svarar på lyssnarfrågor om teknik! Dessutom får du det senaste från teknikens värld och tips på hur du undviker att bli blåst på besparingar av lurendrejare på Internet.

 • Teknikstrul sökes till IT-Johan nästa vecka, Johan är på semester men vi är här och vill redan nu ha dina problem på pränt.

  Du som ringer in med din fråga idag har förtur nästa vecka så ring oss 090-17 17 17 efter halv tio torsdag.

 • IT-Johan på CES i Las Vegas

  IT-Johan är på plats i Las Vegas för att se vad nytt i elektronikapparatväg som presenteras på CES, Consumer Electronics Show. TV verkar dominera. Men inte 3D som var fjolårets grej, utan högre upplösning och större skärmar. Emellanåt böjda och tunnare än någonsin. Och så gör kompaktkamaran comeback!

 • Hur flytta över kontakter från den gamla mobiltelefonen till den nya? Och dessutom problem med en router. Vi får svar!

 • IT-Johan gav alla västerbottningar med teknikproblem en liten julklapp när han gled in i studion i P4 Morgon och pratade surfplattor och bildskärmar som plötsligt visar ett rutnät. Johan hörs i mellandagarna, och nästa år också för den delen - då på ett lite annat sätt...

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista