• 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  UT PÅ LANDET 17 augusti

  Böne är vida vyer och storslagen utsikt. Här i trakten hittade Colin Nutley miljöerna till sina filmer om Änglagård. Men själva Böne har en mörk historia: här skedde Sveriges första avrättning för tidelag i slutet på 1700-talet.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  UT PÅ LANDET 27 juli

  I norra Tranemo och i södra spetsen av Åsunden ligger sommarbyn Ömmesala. Åt ena hållet kommer man till Torpa stenhus, åt andra till Hofsnäs, men även i Ömmesala finns stolta traditioner:

  – Vi firar midsommar som man ska här, säger utflyttade boråsaren.

  – Alla hjälps åt med mat och pynt, och det är nyktert fram till klockan nio på morronen!

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  UT PÅ LANDET 20 juli

  Varför bor det så många göteborgare i byn Älekulla i Marks kommun? Ja, frågan återstår att besvara även efter detta besök, men det är slående hur utbredd den västkustska dialekten är. Och bland alla utbölingar hittar vi två äkta kändisar: Maggan och Gittan, som under skratt och stoj shoppade loss i dokusåpan Ullared.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  UT PÅ LANDET 13 juli

  – Jag är på väg till Sydafrika för att jobba med utsatta barn. Jag får ingen lön och jag vet inte var jag ska bo, men familj, vänner och Gud hjälper mig, säger hon.
  – På ditt hjärta kanske ligger att avslöja saker, på mitt hjärta ligger att tjäna och tvätta fötter, komma med hopp.

 • 1 av 2
  2 av 2
  UT PÅ LANDET 6 juli

  Fem gårdar på vägen mellan Kalv och Fegen bildar "byn" Stäpelsbo. Den stora, röda ladan tillhör familjen Claesson. Det var här den moderna svenska pilsnerhumorn föddes.
  – En gång såg min pappa en turist som matade plastankorna i branddammen. Sånt sätter sina spår, säger Krister Claesson, manusförfattare i humorduon Stefan och Krister.

 • 1 av 2
  2 av 2
  UT PÅ LANDET 29 juni

  – Det är underbart här ute i skogen, säger en av de som i området. En annan flyttar därifrån på vintern.
  Följ med reportern Mikael Olmås till Bosnäs utanför Borås  där han träffar flera av byborna i reportageserien "Ut på landet".

 • 1 av 2
  2 av 2
  UT PÅ LANDET 15 JUNI

  I den första delen av reportageserien "Ut på landet" hamnar reportern Mikael Olmås i Tubbared i Bollebygdskommun. Han hamnar mitt i en tapetsering, träffar en kvinna från Sydafrika som ska koka te och så blir han inbjuden till Chi gong kväll.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista