• Ekonomiekot lördag handlar om den fria rörligheten över EU:s gränser, och dom ekonomiska effekterna. Att rumäner och bulgarer nu också omfattas av den fria rörligheten är mycket omdebatterat, bland annat i Storbritannien. Gäster är Claes-Mikael Jonsson, jurist på LO, Joakim Ruist, forskare vid Göteborgs Universitet och Jens Möller, SR:s korrespondent i Bryssel. Programledare Pär Ivarsson.

 • Personbilsindustrin och dess problem med att för många bilar tillverkas, och att det finns för många fabriker är ämnet som behandlas i Ekonomiekot lördag. Gäster är Jessica Alenius, vice vd på branschorganisationen Bil Sweden, och Jonas Fröberg, journalist på Svenska Dagbladet. Programledare Pär Ivarsson

 • Bostadsmarknaden, bostadsbristen, och prisuppgången. Vilken betydelse har de för den ekonomiska tillväxten. Det diskuteras i Ekonomiekot lördag. Gäster är Anna Felländer, chefsekonom på Swedbank, och Stellan Lundström, professor på KTH. Programledare Pär Ivarsson.

 • Veckans Ekonomiekot lördag handlar om börsen, som gått upp över 20 procent i år. Och ämnet är alltså börsåret som snart är till ända, och även nästa år, 2014. Gäster är Martin Guri, aktiestrateg på Nordea, och Peter Malmqvist, fristående aktieanalytiker. Programledare Pär Ivarsson.

 • Världshandel och tullar är ämnet i Ekonomiekot lördag. Gäster är Henrik Horn, professor i internationell ekonomi och verksam vid Institutet för Näringslivsforskning, IFN, samt Olof Erixon, handelspolitiskt ansvarig på Svenskt Näringsliv. Programledare Pär Ivarsson.

 • Veckans program handlar om leksaksindustrin, och hur marknadsföringen av leksaker fungerar. Och hur det fungerar att komma runt lagar och regler om marknadsföring riktad mot barn. Gäster är Jennifer Rydén Englund, från branschorganisationen Leksaksbranschen, och Johanna Sjöberg, forskare vid Linköpings Universitet med inriktning på barn och marknadsföring. Programledare är Pär Ivarsson.

 • Snart så är det fem år sedan styrräntan i USA sänktes till noll (0.0-0.25 procent). Nu är spekuleras det återigen om när centralbanken ska börja minska stimulanserna av ekonomin, och vad kommer att hända då? Gäster är Heidi Elmér, chefsekonom på Skandia, och Olof Manner, räntestrateg på kapitalförvaltaren Öhman. Programledare Pär Ivarsson.

 • Varför har börserna världen över blivit en mindre attraktiv plats för företag? Det är veckans ämne i Ekonomiekot Lördag, som gästas av Magnus Billing, vd för Nasdaq OMX, alltså Stockholmsbörsen, och Alexander Ljungqvist, professor vid Stern School of Business, New York University. Hans forskning visar just att allt färre företag börsnoteras, och att det totala antalet bolag på börserna minskat dramatiskt dom senaste åren.

 • Ekonomiekot lördag handlar om den svenska fordonsindustrin två år efter SAABs konkurs. Vad fick konkursen för effekt, och vad händer i framtiden? Gäster är Fredrik Sidahl, VD för underleverantörernas branschorganisation FKG, och Martin Sköld, forskare med inriktning på fordonsindustrin på Handelshögskolan i Stockholm. Programledare Pär Ivarsson

 • Ekonomiekot Lördag handlar om den svenska kronans värde, och vad kronkurs och eurokurs betyder för industrin. Gäster är Anders Rune, chefsekonom på Teknikföretagen, och Alice Petrén, Sveriges Radios Sydeuropakorrespondent. Programledare Pär Ivarsson.

 • Veckans Ekonomiekot Lördag handlar om barn och pengar. Vad betyder pengar för barn? Och vad betyder barn för den ekonomiska tillväxten? Gäster är Erika Lundby, forskare vid Linnéuniversitetet i Kalmar, och Jonas Arnberg, konsult på United Minds. Programledare: Pär Ivarsson.

 • Ekonomiekot lördag handlar om tillväxten i Afrika, och svenska företags möjligheter till export. Gäster är Peter Stein, nationalekonom och afrikaexpert, och Stefan Kullander, försäljningschef för Afrika vid ABB. Programledare är Pär Ivarsson.

 • Hur väl tar egentligen dom svenska bankerna hand om sina kunder, och vad beror det på att  förtroendet för bankerna minskar, och också att kundernas nöjdhet med bankerna minskat.

  Gäster i programmet är Svenska bankföreningens vd Thomas Östros, och Joel Dahlberg, som är journalist på Svenska dagbladet, och rapporterat mycket om banker. Programledare är Pär Ivarsson

 • Det är snart ett år sen SAS fick igenom sin räddningsplan, hur ser läget ut för bolaget idag, och vilka slutsatser ska man dra av att konkurrenten Alitalia tycks behöva flera miljarder för att undvika konkurs. Det är flygindustrin, en ständigt krisdrabbad bransch, som diskuteras i dagens Ekonomiekot lördag

  Gäster är Richard Björnelid, som bland annat skrivit boken ”Om konsten att sänka ett flygbolag”, som handlar om SAS, och Christer Åhström, journalist på Flygrevyn. Programledare är Pär Ivarsson.

 • Ekonomiekot lördag handlar om hur din lön bestäms, nu och i framtiden. Sifferlösa avtal blir allt vanligare, och dom innebär väldigt förenklat att dom centrala avtalen saknar siffror och löneökningen bestäms av parterna ute på arbetsplatserna.

  Gäster är Annika Strandhäll, ordförande fackförbundet Vision, Anders Ferbe, ordförande fackförbundet IF Metall, och Jonas Milton VD, på arbetsgivarorganisationen Almega. Programledare är Pär Ivarsson