Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Bättre arbetsmiljö är fackets svar på arbetskraftsbrist

Publicerat måndag 5 februari kl 14.07
"Kommunerna måste bli mer attraktiva som arbetsgivare"
(1:54 min)
Skola. Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO.  Foto: Pontus Lundahl/Jonas Ekströmer/TT.
Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO. Foto: Pontus Lundahl/Jonas Ekströmer/TT.

För att lyckas rekrytera alla de medarbetare som behövs de kommande åren måste kommuner och landsting bli bättre arbetsgivare. Det anser tjänstemannafacken i TCO.

– Kommunerna måste bli mer attraktiva som arbetsgivare. De måste se till att fler väljer bristyrken, att fler som har dem stannar kvar och att en del som har lämnat kommer tillbaka. Sättet att göra det på är att se till att arbetsvillkor och arbetsmiljön är bra, säger Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO. 

Enligt Sveriges kommuner och landsting kommer det att behövas omkring en halv miljon nya anställda i kommuner och landsting fram till år 2026. Men om fler arbetar heltid och längre upp i åldrarna tillsammans med ett bättre utnyttjande av ny teknik skulle rekryteringsbehovet kunna minska med cirka 180 000 personer, enligt en ny rapport från SKL. 

Finansminister Magdalena Andersson håller med facket om att mycket av ansvaret vilar på kommuner och landsting. 

– Jag tror säkert att de måste fortsätta jobba med att vara attraktiva arbetsgivare både vad gäller arbetsvillkor och möjligheter att göra karriär, säger hon 

Regeringens ansvar är att se till att det finns resurser och utbildad personal, enligt Magdalena Andersson. 

– Vi har byggt ut högskoleutbildningen och satsar också stort på yrkesvux där vi ger stöd för att det ska utbildas fler undersköterskor till exempel. Därutöver har vi tillfört kommuner och landsting 50 miljarder kronor för att de ska kunna rekrytera personal och ha en bra verksamhet. 

Vård, skola och omsorg har länge haft brist på arbetskraft, men enligt rapporten från SKL ställs frågan på sin spets de kommande tio åren med fler barn och äldre i kombination med färre i arbetsför ålder. 

Tjänstemannafacken vill att det ska bli lättare att studera vidare mitt i livet och byta yrkeskarriär, till exempel till välfärdsyrkena. 

– Vi önskar att kompetensförsörjningen blir en av de stora valfrågorna 2018. Det borde den vara för det är egentligen det största problemet vi har på svensk arbetsmarknad, säger Samuel Engblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".