Övergången till eldrift

Tiotusentals anställda inom fordonsbranschen måste utbildas

2:04 min

Flera projekt har startats i Sverige för att fordonsbranschen ska klara av den stora omställningen till eldrift. Tiotusentals anställda måste utbildas för att företagen ska kunna fortsätta att vara konkurrenskraftigt och därför har nu bland annat utbildningsprojekt startats.

Till exempel ska Volvo Cars nu genomföra en stor utbildningsinsats av företagets anställda.

– Vi står inför ett stort teknikskiftet. Det ställer ett enormt krav på ett kompetensskifte i bolaget. Vi kommer vidareutbilda de människor som vi har ombord. De kommande fyra åren kommer vi att utbilda personal i elektrifiering, till exempel, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till Ekot.

Totalt kommer Volvo Cars att ha 20 000 utbildningsplatser de åren.

Fordonsindustrin står inför en enorm omställning när allt fler fordon blir eldrivna och till exempel också självkörande på olika sätt.

Det ställer nya krav på branschen och på till exempel de ingenjörer som jobbar där.

Det är inte längre lika viktigt att kunna utveckla förbränningsmotorer, utan mer fokus ligger på elmotorer, som ett exempel.

– Vi måste ha ingenjörer inom de nya områden. Vi behöver ha betydligt fler inom batteriutveckling, till exempel, säger Samuelsson till Ekot.

Övergången till eldrift innebär att tiotusentals anställda inom fordonsbranschen i Sverige behöver ny kunskap, för att företagen ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga.

För att klara av den omställningen har nu flera projekt startat inom branschen, säger Peter Bryntesson, senior rådgivare på underleverantörernas organisation FKG.

– Målsättningen är att bibehålla en stark svensk fordonsindustri. Vi är väldigt starka just nu och det är runt 17 till 20 procent av vår export som är kopplad till fordonsindustrin. Så vi är väldigt beroende av den. Vi måste bibehålla vår konkurrenskraft och ligga steget före till exempel Kina och Tyskland, säger han till Ekot.

Projekten som nu har startats handlar bland annat om att genomföra utbildningsinsatser.

I ett nystartat projekt ska deltagarna troligen ansöka om att få pengar från EU för att kunna utbilda personal i samarbete med högskolor och universitet.

I det projektet, som drivs i Göteborgsregionen, ingår bland annat Business Region Göteborg, Volvo-bolagen och FKG. Projektet har nyss startat och det görs nu en förstudie om hur många som behöver utbildas och i vad.

Men det finns många utmaningar framöver, så som tillgången på lärare, att utbilda så många personer och att utbildningarna ska bli lyckosamma.

– Det är bara att bita i det sura äpple, kavla upp ärmarna och starta, säger Peter Bryntesson till Ekot.

Kompetensskiftet kommer också innebära att en del anställda måste sluta, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

– Vi pratar om avgångar och om att hjälpa människor till jobb utanför företaget på frivillig basis. Vi kan inte bara ta in ny kompetens utifrån ovanpå de vi redan har. Det blir för dyrt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista