• Sveriges Radios tysklandskorre Daniel Alling befinner sig i Berlin, där är det just nu lönefredag hela veckan. I alla fall för dem som bor i Bayern.

  I Luuk i P4 ger Daniel Alling en ikke publicservice-färgad analys av vad Oktoberfest egentligen handlar om och svarar på hur det kommer sig att tyskarna numera fyrar av firandet redan i September.

 • Det är lönehelg i finalprogrammet med Kristian Luuk och Tova Magnusson i Luuk i P4. Vi träffar Lisa Nilsson som berättar om hur det är att göra musikal om en dysfunktionell familj, Petra (”September”) Marklund sjunger sin senaste låt live. Vid startlinjen står startpistolmannen Ingvar Lindqvist som i helgen kommer panga av och ge 20 000 löpare eld i baken. Nu kör vi!

 • Kristian Luuk tycker att Lisa Nilsson har en av Sveriges mest vackra och personliga röster. I Luuk i P4 berättar Lisa om allt från hur det är att spela en krisande mamma i en dysfunktionell familj med Dan Ekborg som sin man.

  Kan man verkligen göra musikal av det där jobbiga och får Lisa ett stjärngage nu eller har hon en normal låg Stadsteaterlön, undrar Kristian Luuk i P4 där Tova Magnusson är sidekick.

 • 1 av 6
  2 av 6
  3 av 6
  4 av 6
  5 av 6
  6 av 6

  Petra Marklund alias September kommer till Luuk i P4 för att sjunga "Sanningen" - en låt från nya plattan som hon snickrat ihop med Jocke Berg från Kent.

  Kristian Luuk och Tova Magnusson vickar på tårna och applåderar.

 • På Lidingö är löparfesten redan igång. Luuk i P4 tar pulsen på Ingvar Lindqvist, loppets legendariska starter som varit med sedan 70-talet.

  I morgon är det Ingvars uppgift att skjuta med startpistolen när det är dags för löparna att börja springa.

 • 1 av 5
  2 av 5
  3 av 5
  4 av 5
  5 av 5

  Luuk i P4 har alltså ett förslag som skapar inte bara fler jobb inom servicenäringen. Det genererar även mer pengar till vård, skola och omsorg.

  Hur ofta vill du ha din lön?

 • Allt går i cykler ... ungefär som Plura Jonsson som inte har någon utbildning men ändå lyckats få spela sin musik sedan tonåren.

  I Luuk i P4 berättar han hur han alltid kommit på egna sätt att marknadsföra sig själv med allt från bloggar till konstprojekt för att få fortsätta spela någonstans alls överhuvudtaget.

 • Tomas Ledin kommer till Luuk i P4 direkt från "Ledin Showtime" som precis haft nypremiär på Cirkus i Stockholm.

  Med över 40 år som artist i bagaget har Tomas Ledin hunnit gå på många nitar och ta konstiga beslut. Men han är egentligen inte en kille som gillar att se bakåt säger Ledin när han träffar Luuk i P4.

 • 1 av 8
  2 av 8
  3 av 8
  4 av 8
  5 av 8
  6 av 8
  7 av 8
  8 av 8

  Huvudsaken är inte att ha kul - huvudsaken är att vinna. Årets nykorade Folkbildare Mikael Tornving och Årets nykorade Radiorookie Linnea Wikblad avslöjar hur man gör för att bli bäst på jobbet som programledare.

 • I premiärprogrammet av nya talkshowen "Luuk i P4” med Kristian Luuk och Tova Magnusson avslöjar de nykorade vinnarna Mikael Tornving och Linnea Wikblad hur man gör att kamma hem branschens hetaste trofér på Radiogalan. Vi får också höra om mannen som myntade Vad gör du nu för tiden, varför hör du aldrig av dig” tycker att han var bättre förr.

  Tomas Ledin kommer direkt från nypremiären av sin krogshow i går kväll.

  Men vad är det som får Kristian Luuk att be Plura som är på Mallis att hålla käften? Och vad är det för slags vänsterprassel gemene Svensson sysslar med på ren rutin. Det vet frisören Mia Jansson som är på besök i studion från Uppsala.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4

  Alla gör det - du också. Vi snackar om världens vanligaste vänsterprassel. Frisören Mia Jansson kommer till Luuk i P4 från Uppsala för att penetrera sambandet mellan sex och saxar.

  Smygstarta helgen med Luuk i P4 där Kristian Luuk ber Plura på Mallis att hålla käften och får Tomas Ledin som kommer direkt från nypremiären av sin krogshow att tappa andan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista