• Hur känns det egentligen att springa i en korvstoppningsdräkt anpassad för att få bättre fart på löpningen?

 • Arkitekten Joakim har koll på fisktrestauranger som ser ut som fiskar - och skysrapor som är glassiga på riktigt. i Jansson & Wester i P4 fick vi se exempel på kreativa hus av arkitekterna Claes Oldenburg och Frank Gehry.

 • Varför vill man bygga saker som ser ut som det som finns i dem? Så blir verkliga livet ett spel och hur funkar spelifiering. Anders berättar allt om hur det går med nätdetoxandet och så lär vi oss värför det är så bra med kompressionskläder.

 • Man kan inte ha kakan och äta den, brukar det heta. I dag tänkte Jansson & Wester i P4 visa att ”Jo, det går det visst att göra".

  Anders & Johan bjöd in den skickliga konsthantverkaren Margit Brundin som fick i uppdrag att skulptera i ett material hon aldrig tidigare jobbat med - nämligen OST!

 • Den här veckan skärskådar Anders Jansson tidningen Blänket.

  Det är Svenska Fyrsällskapets egen tidning. En upplysande sådan, får vi hoppas.

 • Nu ska Johan göra slag i saken. Efter många års velande ska det äntligen bli av. Här ska det bli syntest!

  Med i studion är optikern Kristina Linderoth som ska hjälpa Johan. Dessutom kommer modestylisten Mia Anderberg som ska låta Johan testa lite olika bågar.

  Vilka bågar tycker du Johan passar bäst i?

 • Läkare som är ut-googlade av sina patienter. Försäljare som blir nersnackade av kunden. Journalisterna som får nyheterna från läsarna.

  Jansson & Wester pratar med Margareta Troein Töllborn, professor i allmänmedicin vid Lunds universitet om att patienterna kan alltmer om sin sjukdom när de kommer på besök.

  Även Peter Majanen, framtidsforskare på strategibyrån Quattroporte, gästar programmet och pratar om experternas framtid.

 • I dag gästar legobyggaren Andreas Kvant Jansson & Westers studio.

  Förutom lite snack om själva byggklossarna ska Andreas få ett uppdrag att bygga ett Lego-verk utifrån tre händelser som inträffat på dagen den 4 oktober under historien. Det handlar om Sputnik 1 1957, Janis Joplins död 1970 samt demonstrationen mot löntagarfonderna 1983.

 • Anders Jansson och Johan Wester benar ut det här med grannar.

  Ökar bostaden i värde om det flyttar in fina grannar? Hur ska man bete sig som granne?

  Mäklaren Andreas Wijkström och studenten Emma Jönsson kommer till studion och svarar på frågor.

 • Veckans gästtidning är rena dynamiten! Det är inget för dem med kort stubin.

  Frågan är om Anders blir sprängkåt av att läsa den.

  Nej, nu orkar vi inte göra oss mer lustiga över veckans Gästtidning "SprängNytt".

 • Allt fler banker och butiker har dragit ner på kontanterna, eller helt tagit bort dem.

  Snart kanske vi inte har något att fylla våra spargrisar med längre.

  Jansson & Wester pratar med Katrin Rundström, som är projektledare för Ekonomismart, ett privatekonomiskt utbildningsprojekt riktat mot unga vuxna.

 • Storstickaren Karin Thunell kommer till Jansson & Wester för att snygga upp Johan Westers blomma... eller vad det är. Dessutom ska Anders fjärrkontroll pimpas.

  Karin berättar också om sitt arrangemang "Stickekafé" i Malmö.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista