Webbläsarstöd för sverigesradio.se

Att följa ny teknik för webben är kul,  men det kan ge oss en utmaning med gamla webbläsare.

Med hjälp av användarstatistik som vi ständigt följer så ser vi ändringar i beteendet av våra användares webbläsarval så när stora delar av besökarna lämnar en webbläsare så följer vi med. Målet är att skapa en balans mellan ny teknik och de webbläsare som våra besökare använder mest, för att på så sätt uppnå en bättre användarupplevelse utan att nödvändigtvis lämna våra användare i sticket.

De användare som har en äldre webbläsare som inte omfattas av listan, kommer fortfarande att kunna ta del av Sveriges Radios innehåll genom vår nedskalade version mini.sr.se.

De webbläsare vi väljer att stödja nu på desktop är följande:

Internet Explorer 11
Chrome 
Safari v9, v10, v11 och senare versioner 
Firefox 
Edge
 

 
Mobil webbläsare och operativsystem  
För mobil har vi tagit med en till dimension vilket är operativsystemsstöd. Utifrån användarstatistik har vi även här tagit fram en lista på operativsystem och webbläsare vi förväntas stödja. 

De webbläsare vi har valt att stödja för mobil är följande: 

Safari v9, v10, v11 och senare versioner 
In-app Safari 
Chrome
Android web browser 
Internet Explorer 11
Firefox 

Denna undersökning innebär inte att diverse buggar för andra operativsystem och webbläsare kommer att ignoreras, utan snarare att de prioriteras lägre gentemot de webbläsare/operativsystem som finns listade i artikeln. Sedan är det viktigt att poängtera att mini.sr.se finns tillgängligt, och lämpar sig väldigt bra för äldre webbläsare och för enklare mobiler utan pekskärm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista