• Play på andra plattformar

  Uppdatering - 2018-10-23
  Imorgon, 24 oktober, lanseras Google Home som är den första smarta högtalaren som pratar svenska. Och vi är väldigt glada att Sveriges Radio är med från start.

 • PLAY PÅ ANDRA PLATTFORMAR

  Utvecklingen går snabbt när det gäller smarta högtalare och assistenter. Först ut bland de stora tillverkarna som pratar och förstår svenska är Google-assistenten. Vi har sedan tidigare utvecklat appar som styrs via rösten för Amazon Alexa, Google Home och till viss del för Apples Siri. Men nu släpper vi vår första app som helt stödjer svenska.

 • Play på andra plattformar

  I november meddelade Amazon att de släpper Fire TV Stick på den svenska marknaden. Vi är därför väldigt glad att redan nu kunna presentera Sveriges Radios första app på denna plattform.

 • Play på andra plattformar

  Att kunna lyssna på hela Sveriges Radios utbud via sitt Sonos-system har varit en av de mest efterfrågade funktionerna i SR:s supportforum. Därför är det extra roligt att vår betaversion som funnits tillgänglig sedan augusti nu kommer ut i en publik version.

 • Play på andra plattformar

  Vi har i dagarna släppt en Apple TV-app som ger dig möjlighet att via din TV lyssna på hela Sveriges Radios utbud bestående av över 40 direktsända kanaler och 400 program.

 • Play på andra plattformar

  Nu kan du som har Xbox, Windows 10, Hololens eller en Windows mobil enkelt ta del av Sveriges Radios rika utbud! Gå till Microsoft Store och installera vår nya app så kan du lyssna på över 40 direktsända kanaler eller lyssna på några av våra hundratals program.

 • Facebook Journalism Project

  I mitten av mars åkte jag tillsammans med Tobias Björnsson till London för att delta i Facebook Journalism Project Hackathon (FJPH). Redan klockan nio på morgonen hade över 100 utvecklare, projektledare och designers från bland annat The Guardian, CNN, BBC, Deutche Welle, IBM, The Daily Mirror samlats i en jättelokal i East End för att under ett dygn försöka utveckla nya och spännande verktyg inom mediaområdet.

 • ShipIt Day

  Två gånger om året arrangerar SVT, Sveriges Radio och UR gemensamma ShipIt days. Detta innebär att utvecklingsavdelningar från respektive bolag under 24 timmar försöker ta fram en färdig produkt, gärna inom ramen för public service uppdrag. Detta är ett uppskattat avbrott i vardagen eftersom vi utvecklare får en chans att tänka ”outside the box” och ger oss en ökad förståelse och kunskap om de andra bolagens digitala produkter och arbetssätt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista