• MUSIK

  De stora musik- och nöjessajterna bortom vår PP3-sida slår just nu knut på sig själva när det kommer till att såga den senaste videon med Avril Lavigne.

  The Internet unleashed its latest act of digital cruelty with the release of Avril Lavigne's newest single.

  Huffington post lade upp tretton foton på ledsna och förfärade människor som recension.

  "This is bad news. You know what, don't even watch it. "

  Billboard, som ändå tycker att Avrils senaste skiva är grovt underskattad, har ändå rubriken "Avril Lavigne 'Hello Kitty' Video Is An Embarrassment In Any Language"...

  Vad tycker du? Lämna en kommentar!

 • MUSIK

  En grej att se fram emot varje år är Joystick-konserten, när Malmös symfoniorkester kastar ut de klassiska kompositörerna för en helg och lirar musik från spelvärlden i stället. Det blir allt från gamla Nintendo- och Mega Man-låtar till nya verk från Call of Duty och Assassins Creed. En av solisterna är tenoren Rickard Söderberg som vi har ringt upp i dag. Han kommer göra ett superbt operastycke från Final Fantasy VI.

 • Någon har noterat att cirka hälften av alla countrylåtar handlade om samma sak under året som gått. Det är trucks, tighta blåjeans och grusvägar i varenda dänga. Någon skojare på internet har givetvis gjort en video som visar på fenomenet!

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3

  Decida är musikvideoregissör och gör en alldeles speciell musikvideo till rapparen Malcolm B. Bägge två är på besök i studion för att berätta om saken, en interaktiv och nästan demokratisk musikvideo.

 • Musik

  Andreas Lagerström och Anton Spetze är hälften av punkbandet Holograms. Deras låt Meditations har slagit sig in högt upp på P3:s spellista senaste tiden och detta UTAN stealth marketing från bandet själva (säger de i alla fall). Men det har inte alltid varit samma flyt, berättar Andreas och Anton.

  Andra spännande trivialiteter från mötet med Holograms: Bruce Springsteen är tydligen punkigast i världen, säger punkarna själva.

 • musik

  Den 27 juni gör Depeche Mode en konsert i Globen, i stället för den av konkurs drabbade Peace & Love-festivalen. Med tanke på att även Arvikafestivalen bokade Depeche och gick i konkurs så är Johanna och Linnea lite oroliga för Globen, men Peace & Loves besvikna biljettköpare får åtminstone halva priset!

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  MUSIK

  Nicole Sabouné började sin karriär i Tv-programmet The Voice och hennes singel Conquer or Suffer en av de mest spelade låtarna på P3 just nu.

  Även om hon åkte ut i semifinalen fick Nicole kontakt med Ola Salo, en av domarna, vilket har hjälpt henne en bra bit på vägen mot genomslaget med sin småländskt färgade musik.

  Som gäst i PP3 berättade hon om att låta småländskt men också brittiskt och sjöng Conquer or Suffer och bjöd på en unik cover på intromelodin från Twin Peaks, Julee Cruise låt Falling, utsedd till bästa tv-introlåten någonsin av er lyssnare.

 • 1 av 2
  2 av 2
  LIVEMUSIK

  Idag är PP3-studion fullproppad av skäggiga män med instrument. Idag släpper nämligen bandet Samling sitt andra album. Ni har säkert hört deras låt Varje sekund, varenda minut här på P3 och nu är de här för att spela musik LIVE för oss - och er!

 • hockeymusik

  Hampus Wennberg är DJ på elitserielaget Brynäs hemmamatcher. Han avslöjar att svennehousen är stor i hockeyvärlden: Swedish House Maffia, Avicii och så vidare får folk att klappa, peppa laget och tjoa samt tjimma. I grund och botten är det låtar som folk känner igen som går hem, så schlager ligger också bra till.

  PP3:s musikdissekerare Andreas Lindahl hjälper oss förstå varför vissar låtar skapar adrenalin och hockeyflås. Exempelvis funkar Eye of the Tiger för att den har synkoperat driv, precis som Seven Nation Army - en annan sport- och gruppbrölarklassiker.

 • Musik

  Omskriven i The Guardian och flitigt spelad på P3. Beatrice Eli har uppmärksammats en hel del trots att hennes debutskiva inte har släppts än. I dag besöker hon PP3 och försöker reda ut hur en skiva kommer till och varför man dissar två färdiginspelade musikvideos med rätt rejäla budgetar.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  MUSIK

  För några månader var det inte många som hade ens hört namnet, och idag ligger brittiska Passenger etta både på album- och singellistan på Spotify. På P3 snurrar hans singel Let Her Go på högst möjliga rotation och igår spelade han för ett utsålt Debaser i Stockholm. Nu är han här, hos oss i studion för att spela live! Welcome, Mike "Passenger" Rosenberg!

 • MUSIK

  Backstreet Boys-sångaren A.J. McLean öppnar upp för en sjätte medlem - ingen mindre än skådespelaren Ryan Gosling! Precis innan Backstreet Boys slog igenom ringde Ryan till sin granne A.J. för att föreslå sig själv som ny medlem - men McLean svarade aldrig i telefonen. Nu ångrar sig A.J. och vill ta in hunken Ryan!

 • musik

  En epok går i graven i svensk rockhistoria när The Soundtrack of our lives tackar för sig efter deras sista skiva som kommer senare i år. Vi ringer legenden som sjungit i bandet i 20 år, Ebbot Lundberg, för att höra varför man kastar in handduken.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista