• FILM

  Tänk dig ett gammalt foto på ett gäng långhåriga skäggiga medelklassungdomar i kaftaner, några är nakna. Ett gäng hippies helt enkelt. Inte så märkligt om fotot är från 60-talet.

  Tänk nu att fotot är jättegammalt, hela vägen från 1903. Det blir lustigare. Så lustigt att Carl Javér beslutade sig för att göra en film om dem. Filmen heter Freak Out och har premiär på fredag. Vi tog ett snack med Carl för att få höra mer!

 • FILM

  Vi vet att en kostymör kan betyda massor för känslan i en film, men hur ofta hyllas den som hittat exakt rätt inspelningsplats? Inte så jäkla ofta. Men det ultimata läskiga kråkslottet eller den där lilla mysiga byn som du ser i filmen ligger det många timmars arbete bakom. En av dem som fixar de perfekta inspelningsplatserna är location scouten Rickard Molin. (Rickard är SON till Lars Molin som Sara började hela programmet med att nämna, ren slump!)

  Dessutom breakade han hemligheten att killen som visar snoppen i Yrrol var 1) inhyrd porrskådis 2) 1,52 lång och 3) fick kliva upp på en ramp för att nå upp till fönstret...

 • FILM

  Länge kändes det som att på sin höjd var delar av Stockholm och kanske någon generisk bondby från Utvandrarna som skildrades på den svenska vita duken, men det senaste paret decennier har filmindustrin flyttat ut i landet och gjort nedslag i Trollhättan, Ystad, Åmål och andra ställen.

  Men hur skildras svenska städer i film och tv? Spelar det någon roll var man är och hur används den rollen? En av de som talar av erfarenhet är Karin Fahlén som regisserat den bioaktuella filmen Stockholm Stories.

 • 78 431. Så många var det som travade iväg för att se Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på juldagen. Detta gör den till den mest välbesökta premiären av en svensk film i år. Och detta är ju inget ovanligt, för att den största svenska familjefilmen för året har väldigt ofta premiär på just juldagen. I år slogs Robert Gustavssons hundraåring med den senaste filmen i raddan av rullar om Sune, och gick vinnande ur juldagsstriden.

  Måns Lindén, från filmsajten Onyanserat, är med oss för att titta lite närmare på den svenska juldagsfilmstraditionen! Han berättar att Colin Nutley är något av den okrönte juldagskungen, med bland annat ett par Änglagård-filmer bland de totalt fem som gått upp på juldagen under de senaste 20 åren.

  Klicka in för film-Måns fem bästa julfilmer!

 • Filmen 12 Years a Slave och dess huvudrollsinnehavare Chiwetel Ejiofor har hyllats vitt och brett och ligger högt upp på listorna över Oscars-favoriter. Men i Italien hade man en annan vinkel på saken. Där tyckte de uppenbarligen att Brad Pitts lilla biroll som kanadensisk snickare var viktigare än Eijofors huvudroll.

  Kämpa Italien.

  Här finns de italienska affischerna att se: http://bit.ly/1cTgTjj

 • Film

  Nej, det blir inte stövelklädda hipsters i motljus och fräckt filmade konserter med amerikanska bloggband (ja, vi dammade av den gamla skojisen). World of Warcraft ska bli film med Colin Farrell i huvudrollen, och det finns förutsättningar för en stark fantasy-film här: Produktionsbolaget som är ifråga ligger bakom bland annat Nolans Batman-filmer så att...

 • WWW

   Den senaste tiden har flera stora företag stängts av från olika nätforum efter att ha skrivit recensioner som ska se ut som att de kommer från vanligt folk. Det kallas astroturfing eller stealth marketing, och någon form av forskare räknar med att runt var sjunde recension på nätet är falsk och påhittad. Detta berättar Nils von Heijne, reklammakare och föreläsare.

  Litar du på vad du läser på nätet?

 • film

  Grumpy Cat blev årets min på Webby Awards och nu blir det film av katten, som egentligen heter Tardar Sauce, med namn som Will Ferrell och Jack Black i rollistan. Vad tror ni om Linneas chanser att ta hem huvudrollen?

 • film

  Ni lyssnare hör av er med flera fina förslag på hur Titanic skulle kunna sluta. Linnea är nog allra mest tänd på någon form av zombierelaterad variant, så fokusera på det!

 • FILM

  Linnéa och Niclas har kommit varann liiite närmare för de var och såg musikalfilmen Les Misérables tillsammans. Idag recenserar de filmen som är nominerad till sju Oscars!

  Linnéas betyg: 4 av 5
  Niclas betyg: 4 av 5

 • FILM

  I fredags hade Tim Burtons nya film Frankenweenie premiär som också är Oscarnominerad för Bästa animerade film. Och Tim Burton är ju en sån där regissör som har en väldigt tydlig stil, man ser direkt att det är en film av honom. På samma sätt är det med regissörer som Wes Anderson, Tarantino och Woody Allen. Men vad är egentligen specifikt med deras stilar och vilka för- och nackdelar finns det med en så utpräglad stil? Det snackar vi med filmjournalisten Lisa Bergström om!

 • film

  För några veckor sen så hörde vi att arbetet med filmatiseringen av svenska fantasyboken Cirkeln hade stoppats tillfälligt för att författarna och filmbolaget inte kunde komma överens. Det finns många grejer som kan gå fel från idé till färdig film och i branschen snackar man om termen Development Hell. PP3 tittar närmare på detta utvecklingshelvete med vår filmreporter Marcus Morey-Halldin och regissören Andreas Öhman som fått se både tv-serier och film han jobbat med rinna ut i sanden..

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista