• PANG så var det vecka två i Det Stora TVserie-experimentet! Det innebär att (grumliga regelvatten detta) jag nu sett avsnitt 2 av Game of Thrones säsong 3. Första avsnittet fick jag ju hjälp att förstå någorlunda vem som är vem men denna vecka var jag helt lämnad åt mitt trumpetärmade öde. Spontan reflektion efter avsnittet: VILL HA SÅNT HÅR. Hon Marjorie eller vad hon heter, hur gör man? Är det löshår? Kan jag ha den frippan utan att se ut som Shreks flickvän? Många frågor hopar sig. Vem är till exempel han som hänger på ett kors och blir torterad under nageln? Jag fixar inte naglar alltså, när det ska klösas och bändas och stickas in nålar, vrålar rakt ut. Men en karaktär jag verkligen gillar är den där tanten som verkar vara någon sorts farmor/mamma. Hon som har en raffig tubtop på ansiktet ni vet. Hon verkar mycket sympatisk.

  När det gäller storyn känner jag mig ganska lost MEN! Det är okej att titta ändå. Det är så maffiga miljöer och fina plyschtunikor att jag liksom "vilar ögonen" på rutan. Lite som en skärmsläckare. Det finns en risk att jag ser hela denna säsong utan att fatta någonting.

  Skrivs snart! Puss/ L

 • Förra veckan tittade jag som bekant på s01 av Game of Thrones s03. Det var… lite som en jättedyr E-type-musikvideo mest. Härligt hög väst-och-fjäderboa-ratio! Kul! Nu hade jag ju som sagt en fördel i att min kille som satt jämte mig är en person vars önskelista toppas av följande produkt: En t-shirt med trycket "sex drugs and DUNGEONS AND DRAGONS" så att där kunde jag ju hämta en DEL background info i GoT:s karaktärsdjungel om en säjjör.

  Jag fick en oerhört grund men välbehövlig förklaring om vem som vill vad och varför denne vill det så fort en ny person dök upp i avsnittet. Det gav karaktärerna NÅGOT sorts sammanhang men inte mer än så och ja, nu är jag ju inget megafantasyfan så det är oklart om jag finner det ointressant på grund utav det eller själva serien. Vi får se. Det blir spännande. Eller totalt ospännande.

  När jag igår satte mig framför e01 av Mad Men s06 hade jag däremot ingen direkt hjälp alls utan lämnade sessionen med denna gissning: Serien handlar om en riktig kåting och en gulhårig, brunhårig och orangehårig tjej som jag inte vet namnen på ännu. Vad är det som gör att han ser så kåt ut, Jon Hamm? Liksom lite ådrig från tårna till hjässan? Lätt knullglansig sur blick som en mätt gammal katt?

  Jag förstår handlingen någorlunda, även om jag naturligtvis bara ligger och plaskar på ytan. Jag hejar inte på nån och jag har ingen hatis. Så just nu upplever jag Mad Men som en platt, lite förvirrad men svintjusig värld.

  ’til next week!

  L

 • Det stora tv-serieexperimentet

  Linnéa har fått i uppdrag att hoppa rakt in de senaste avsnitten av Game of Thrones och Mad Men för att undersöka om man kan börja titta på en serie mitt i utan att ha sett något tidigare.

  Nu har turen kommit till första avsnittet i nya omgången av Mad Men. Fattar hon intrigerna och känslorna under den polerade ytan, eller ser hon bara kedjerökande gubbar i ett stilrent kontorslandskap? Det lutar mot det senare, tyvärr.

 • Det stora tv-serieexperimentet

  Linnéa kastar sig rakt in i handlingen i tredje säsongen av Game of Thrones och sjätte säsongen av Mad Men. Går det att komma ikapp utan att allt blir obegripligt?

  Nu har Linnéa sett första avsnittet av nya omgången Game of Thrones, och faktiskt lyckats skaffa sig ett hyfsat humm om vad det handlar om och vem hon borde heja på.

 • TV

  Är det verkligen nödvändigt att se allting från början om man vill hänga med i snacket om en hyllad serie men inte orkar titta i kapp? Går det då att kasta sig rakt in i den? Det ska Linnéa undersöka i Det Stora Tv-serieexperimentet!

  Hon ska nämligan kasta sig rakt in i handligen och börja kolla på sjätte säsongen av Mad Men OCH säsong tre av Game of Thrones utan att ha sett ett enda avsnitt tidigare. Kommer hon fatta ett dugg av vad det handlar om? Följ hur det går under våren här på PP3!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista