• Radiodagboken - Kronobergs län

  Sonen Eric provar vinterskor med mamma Bianca just idag. Snön har vräkt ner och förra årets vinterskor har sonen vuxit ur.

  – Lite panik blev det, säger Bianca som jobbar inom hemtjänsten, dansar disco och tycker mycket bättre om vinter och snö än sommar och sol.

  – Jag vill lära mig åka skidor och skridskor och gärna åka till Norge på skidsemester.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Martin Lantz säljer färg på dagarna och som nybliven pappa är det fullt fokus på dottern Enja på kvällarna.

  – Och nätterna, fast hon sover bra. Det tar sin tid att få henne sova dock. Helst av allt vill jag ta henne och min sambo med mig till ett varmare land, starta en liten rörelse där kanske sambon kan tillverka smycken medan jag är lite hjälpreda i firman.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Tomas Axelsson är skidförsäljaren som gillar snön (även om han längtar till solen just nu) och idag ska låta hundvalpen Alice få ge sig ut i snön för rförsta gången i sitt liv.

  – Jag har ingen aning på hur hon kommer reagera, men jag tar med bollen så låter jag henne jaga den och kanske glömma att snön kan verka skrämmande.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  22-åriga Julia Green är ute och promenerar med sonen Lukas som föddes med kejsarsnitt för fyra veckor sedan.

  – Att vara mammaledig är helt underbart. Jag och Lukas myser mest hela dagarna.
  Julia har bott i Alvesta i ett drygt år efter det att hon träffat sin pojkvän på en krog i Växjö då hon var på besök från Trollhättan.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Pauline Thomson är en ung guldsmed som gör egna kollektioner och som dessutom öppnat egen egen ateljé i Alvesta.

  – Var med i en tävling i Danmark för ett tag sedan. Vann inte, men kände att det där blev en jättekick för mig, säger Pauline och konstaterar att så värst mycket fritid blir det inte när man driver eget företag.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Rallaren Mats Johansson är precis på väg att ta tåget ner till Malmö från Alvesta för att jobba.

  – På fritiden är det bara sport som gäller. Kollar jag inte på favoritlaget Tingsryds AIF i hockeyallsvenskan så följer jag mina barn som spelar i Alvesta, Gransholm samt i en klubb i Södertälje.

  Mats längtar efter en resa till Thailnad, men det blir inget med det just nu.

  – Det är bara släktingar som åker hela tiden, avslutar han med ett skratt.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Elin är floristen som pysslar nästan dygnet runt. Först på jobbet och sen minst lika mycket i hemmet.

  – Jag älskar blommor eftersom det är så otroligt kreativt. Och så skiftar det från årstiderna, vilket gör att det aldrig är detsamma från vecka till vecka. Just nu gör jag om där hemma så att det skapas ett grått och vitt adventstema.

 • Radiodagboken - Kronobergs län

  Johanna Rönn älskar djur. Två egna hästar tar upp en massa tid, men på senare är är det hundarna som tilldragit sig hennes största intresse.

  – I april åker jag ner till Rumänien igen och hämtar hem gatuhundar som ska få ett bättre liv i Sverige. Där nere ses dom som ohyra och lever ett fruktansvärt liv.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Mona är pensionären som bodde och jobbade i Stockholm innan hon hamnade i Hultanäs i Småland. I Stockholm var hon husfru på Hotel Sheraton och både längtar tillbaka till arbetslivet - och inte.

  – Det var stressigt. Mycket folk, mycket att göra och väldigt konstiga arbetstider. Nu tar jag dan som den kommer och hoppas att det är något bra på tv.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Det här är Inga-Lill Johansson som kommer från Norrland men flyttade till Småland för att slippa de långa vintrarna.

  – Första åren var det helt underbart, men de senaste vintrarna har varit av nästan norrländsk karaktär. Tyvärr, säger Inga-Lill som gärna lagar surdegsbröd när hon är ledig från klädaffären hon driver.

  – Fast just nu längtar jag till en solstol i ett varmt land där jag kan ligga och bara läsa bra böcker.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Hockeyspelaren Kristian Rautio fullkomligt älskar sitt jobb på badet i Åseda. Bäst är att lära barnen simma.

  – Dom är ibland rädda i början, men med lek och list så upptäcker barnen ganska snabbt hur kul det är att kunna simma och att leka i vattnet.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Elin Briland har precis varit och handlat en prinsessklänning till dotter Mikaela. Lillasyster Matilda och lillebror Emil är också med.
  – Just nu är jag mammaledig och faktum är att jag drömmer om att komma bort från makaroner och istället få rå om mig själv på ett spa...

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Sabina driver café och restaurang i Åseda och älskar kontakten med kunderna. jobbigt blir det när morgonfrallorna inte blir som hon vill att dom ska bli.
  – Men så är det ibland, säger hon med ett gott skratt.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Capriccosa, Vesuvio och Quattro Staggioni är Mahmoud Chweichs vardag. Han driver sedan åtta år en pizzeria i Hovmantorp, men bor i Växjö. Hans nioårige sons fotbollspelande är Mahmouds stora fritidsintresse.

  – Jag var bra, men hoppas han blir ännu bättre. Kanske till och med proffs.

 • Radiodagboken Kronobergs län

  Den pratgladaste av alla pratglada frisörer är Malena Ahlqvist. Åtminstone menar hon det själv. Just idag klipper hon Ulla i salongen i Hovmantorp.

  – Men jag har precis flyttat till Växjö och Långa Gatan. Där bara måste man trivas.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista