• Söndag den 23 juni med Olle Hägg

  En miljon människor var ute på gatorna i Brasilien för att protestera i veckan. Det som började som en demonstration mot höjda busspriser handlar nu om mycket mer. Men vad? Vår korrespondent på plats i Rio de Janeiro rapporterar från en vecka av demonstrationer.

 • De mexikanska knarkmaffiorna har spridit sig, och försöker agera som en stat i staten med rätt att kräva in skatt från alla. Nu börjar civilbefolkningen bilda egna väpnade miliser för att försvara sig. En del ser det som ett steg mot ett starkare medborgarmedvetande, andra varnar för risken för ett allas krig mot alla. Reportage av Lars Palmgren.   

 • På söndag ska Venezuela välja efterträdare till den förre presidenten Hugo Chavez. I valkampanjen lyser politiska förslag och debatter med sin frånvaro. Och den förre presidenten är ännu populärare än före sin död. Men oavsett vem som vinner valet idag står landet inför stora nödvändiga förändringar. Vår Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren om Venezuelas framtid.

 • I veckan dog Venezuelas omstridde president Hugo Chavez. Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren som träffat och följt Chavez genom åren, tecknar ett personligt porträtt av honom.

 • Venezuelas president Hugo Chavez är svårt sjuk. Oron är stor inför vad som kommer hända när han dör. Symbiosen mellan Venezuela och Kuba, är mycket mer än bara ekonomi, och vad kommer hända med den?  Hör vår Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren.

 • Godmorgon, världen! den 6 januari med Richard Myrenberg

  Venezuelas president Hugo Chavez hälsotillstånd är allvarligt. Efter att ha opererats i Kuba för sin cancer för snart fyra veckor sen har han inte setts offentligt och spekualationerna är i full gång om han i själva verket är döende.

  Nu på torsdag den 10 januari var det tänkt att Chavez skulle återinstalleras på presidentposten efter höstens val, men hur det blir med det är en öppen fråga.

  Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren berättar om vad Chavez häslotillstånd betyder för landet och kontinenten och hur mycket som egentligen står på spel.

 • I oktober drar nya fredsförhandlingar ingång mellan vänstergerillan Farc och den colombianska regeringen i Norge. Men vi beger oss till San Vicente de Caguan i Colombia, den plats där den förra omgången fredsförhandlingar hölls för ett tiotal år sedan. Hur ser vanliga colombianerna som levt mitt i konflikten på samtalen i Norge? Reportage av vår Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren.

 • Falklandskriget då Britterna angrep Falklandsöarna vilket Argentina såg som sitt, slutade i argentinskt nederlag. Men vad handlade det korta Thatcher-ledda kriget om och vad lämnade det för spår. Hör vår Latinamerikakorrespondent Lars Palmgren.  

 • Kuba ska reformera sig inom ramen för socialismen, säger Raoul Castro. I verkligheten haltar systemet betänkligt. På landsbygden ligger skörden och ruttnar, medan Havanna-bornas skafferier gapar tomma. Lars Palmgren rapporterar från Kuba.

 • Evo Morales i Bolivia har fått mycket uppmärksamhet för att han skulle vara den förste indianen som blivit president i ett latinamerikanskt land. Han har med stora gester försvarat Moder Jord och indianernas gamla traditioner. Men samtidigt slår han ner låglandsindianernas protester mot byggen som hotar deras territorium. Vad ligger bakom dubbelmoralen hos Morales? 

 • På söndag begravs Salvador Allende för tredje gången. I våras öppnades hans grav för att man skulle kunna fastställa hur han dog. Reportage om betydelsen av ett självmord.

 • Reportage om det utbredda knarkkriget som skördat så många offer, varför uppstod det och varför just i Mexico?

 • Kuba väntar in kommunistpartiets kongress senare i april, där Fidel Castro väntas formellt lämna posten som ordförande. Lars Palmgren besöker ett Havanna, där revolutionsromantiken ständigt krockar med vardagens misär.

 • Val i Haiti
  6:52 min

  Lars Palmgren rapporterar från ett sargat land som förhoppningsvis tar sina första steg mot en stabilare politisk framtid.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista