• Oppositionen segrade i Maldiverna

  I Maldiverna har oppositionskandidaten till presidentposten Ibrahim Mohamed Solih utropats till vinnare i valet. Ett presidentval som kantats av hot om våld, misstänksamhet och hårda ord mellan utmanaren och den sittande presidenten Abdulla Yameen.

 • I turistparadiset Maldiverna har parlamentsledamöter från oppositionen drabbat samman med militär och polis, efter att presidenten beordrat dem att slå en järnring runt parlamentet.

 • Flyger in dricksvatten.

  Kranvattnet är i stort sett slut på Maldiverna. Presidenten har utlyst extra helgdagar för att sänka aktiviteten i samhället tills vattenförsörjningen kan återupprättas.

 • Är Maldivernas demokratiska experiment över? 2008 blev Mohamed Nasheed  örikets första demokratiskt valde president. Men förra året avlägsnades han av säkerhetsstyrkorna. I en intervju med Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner, drar Nasheed paralleller till odemokratiska krafters återkomst i länder som Egypten.

 • Ö-paradiset Maldiverna går till presidentval inom kort, men oron är stor för politiskt kaos och att situationen ska utnyttjas av extremister. Reportage från Maldivernas huvudstad Male av Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner.

 • Den Gröna Fond som ska hjälpa utvecklingsländerna med miljöanpassning startar sin verksamhet i mitten av nästa år. Det säger Jan Cedergren som är svensk representant i den Gröna Fondens styrelse.

 • En 15-årig flicka på Maldiverna har dömts till 100 piskrapp och åtta månaders husarrest sedan hon, i samband med en utredning om att hon våldtagits av sin styvfar, erkänt att hon haft sex utan att var gift.

 • En av de svåraste frågorna i FN:s klimatförhandlingar är hur pengar ska förmedlas från rika länder till utvecklingsländernas klimatanpassning. Från 2020 ska 100 miljarder dollar per år förmedlas via den Gröna fonden, som just håller på att ta form.

 • P1-Morgon måndag 3 december

  Nu i veckan drar förhandlingarna i gång på allvar för att få världens länder att enas om ett avtal om att stoppa den globala uppvärmningen och havsnivåhöjningen. Öriket Maldiverna i Indiska oceanen kan helt försvinna om havsnivån stiger så mycket som forskarna förutspår. Samtal med Maldivernas miljöminister Dr Maryam Shakila.

  Kommer världen överens om ett nytt avtal om att sätta stopp för klimatförändringarna eller riskerar förhandlingarna i Doha att blivit fiasko som i Köpenhamn för tre år sedan? Vilken roll bör Sverige spela? Debatt mellan Lena Ek (C), miljöminister och Per Bolund (MP), vikarierande språkrör.

 • Maldiviska säkerhetsstyrkor beväpnade med batonger stormade sent i fredags tusentals demonstranter nära presidentpalatset. En person skadades allvarligt.