• Det franska rättsväsendet lägger ner utredningen om huruvida franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken gjort sig skyldiga till våldtäkt mot barn.

    Uppgifterna om sexövergrepp kom ut när den svenske FN-tjänstemannen Anders Kompass slog larm.

  • I Centralafrikanska republiken pågår det fortfarande strider på landsbygden mellan den i huvudsak muslimska milisen Seleka och de i huvudsak kristna miliserna anti-Balaka.

  • FN har tidigare varnat för en svältkatastrof i tre afrikanska länder av sällan tidigare skådat slag. Men det finns ytterligare ett land där läget är kritiskt.

  • Nu försöker FN skärpa reglerna för att förhindra fler fall där fredsbevarande styrkor utnyttjar barn i utsatta situationer, och straffa de skyldiga. I Centralafrikanska Republiken har flest fall upptäckts, över 100 stycken, varav de flesta har begåtts av soldater under FN-flagg. Vår Afrikakorrespondent har återvänt till den lite glömda konflikten och har träffat en av de familjer som drabbats.

  • För några några år sedan utsågs han till en bland de hundra mest inflytelserika i världen. Imamen och ledaren för islamska förbundet i krigsdrabbade Centralafrikanska republiken, har tillsammans med landets högste katolske ledare oförtrutet arbetat för en försoning mellan kristna och muslimer. För drygt två år sedan träffade vår Afrikakorrespondent imam Kobine Layama i huvudstaden Bangui. Då var det våldsamma sammandrabbningar mellan olika grupper och imamen levde under dödshot. Nu har Richard Myrenberg återvänt till Centralafrikanska republiken och fick tillfälle att se imamen igen. Har det blivit bättre? Reportage av vår Afrikakorrespondent Richard Myrenberg.

    Hör första mötet med imamen

  • Under de senaste åren har Centralafrikanska republiken drabbats av våldsamma sammandrabbningar mellan olika miliser och grupperingar, inte sällan uppdelade mellan kristna och muslimska grupper. En lite bortglömd konflikt i ett land som är så fattigt och söndertrasat att landets polis och militär i princip inte klarar av att skydda befolkningen. Det ansvaret har fallit på FN-missionen, kallad Minusca, vars drygt 12 000 soldater försöker göra så gott de kan, även om den också fått en hel del kritik genom åren. Vår Afrikakorrespondent Richard Myrenberg rapporterar från huvudstaden Bangui.