• Söndagen den 1 juli med Mikael Kulle

  Vår korrespondent Johan-Mathias Sommarström har i veckan rest runt i regeringskontrollerade delar av Syrien och konstaterar att förstörelsen är enorm men att det finns en stor vilja till återuppbyggnad.

 • Det som såg ut att bli en enkel seger för president Erdoğan och hans AK-parti ser nu ut att bli en jämnare kamp än väntat i nästa veckas val. Erdoğan har för första gången fått en seriös utmanare och överges av tidigare kärnväljare.

 • Idag går Venezuela till val – ett val som helt och hållet kretsar kring den ekonomiska och humanitära krisen i landet.

 • För en vecka sedan såg Israel ut att ha dragit vinstlotten på alla fronter. USA hade trätt ut ur kärnteknikavtalet med Iran, Donald Trump skulle öppna ambassad i Jerusalem. En vecka senare fördömer stora delar av världen Israels övervåld mot demonstranter i Gaza.

 • För första gången i Sverige pågår processen att riva ett kärnkraftverk.

  Just nu är man i full gång med att ta bort kraftledningarna från Barsebäcksverket på skånska västkusten och efter sommaren planerar Barsebäck kraft AB att lämna in sin ansökningar till Mark- och miljödomstolen och till Strålsäkerhetsmyndigheten för att få lov att riva Barsebäcksverket.

 • Premiärminister Viktor Orbán har drivit sin valkampanj nästan uteslutande på en enda fråga - invandringen. Han är emot invandring till Ungern och budskapet har hittills varit framgångsrikt bland de ungerska väljarna, trots att Ungern har en mycket liten invandring i en europeisk jämförelse.

 • Det hålls parlamentsval i Ungern idag. Och grundtipset är att sittande premiärminister Viktor Orbáns parti Fidesz kommer att segra för tredje gången i rad.

 • Imorgon inleds presidentvalet i Egypten. Ett val som sittande president Abdel Fatah al Sisi kommer att vinna. Det finns inga seriösa utmanare - de har antingen fängslats eller hoppat av på grund av det hotfulla klimatet.

 • Runt 2,5 miljoner flyktingar bor i Pakistan, dom allra flesta från Afghanistan. Sedan Sovjetunionen invaderade Afghanistan för snart 40 år sedan har strömmen med afghanska flyktingar in till grannlandet pågått. Hittills har flyktingarna rutinmässigt fått förnyade uppehållstillstånd,  men nu är det slut med det.

 • Det har gått sju månader sedan Mosul befriades helt från IS.

  Den gamla delen av staden, med sina anrika moskéer från 1100-talet och en av världens äldsta kyrkor, har trasats sönder till oigenkännlighet.

 • Kriget i östra Ukraina har pågått i snart fyra år. Över en miljon ukrainare är idag flyktingar i sitt eget land sedan de tvingats fly från kriget i Donbass eller den ryskannekterade Krimhalvön.

  Vår korrespondent har träffat några av dem som byggt upp ett nytt liv i en annan del av landet.

 • Staden Baalbek, i Bekaadalen i Libanon,  är känd för sina magnifika romerska tempelruiner, för sin årliga musikfestival, men kanske framförallt för att vara ett av det shiamuslimska gudspartiet Hizbollahs starkaste fästen.

 • I det krisande Venezuela får regeringen allt svårare att betala sina internationella långivare. Venezuela är helt beroende av inkomsterna från oljeexporten – men man producerar allt mindre, samtidigt som priset på råolja gått ner.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".