Sommarserien Från och till Motala

Författaren Magnus Engberg har flyttat tillbaka till tonårstidens Motala och insett att staden, som är en av landets tidigaste industriorter, är värd en egen bok.
Så blev det: "Från och till Motala"

– Det finns ju en hatkärlek man kan ha till orter. I första hand överväger kärleken, men det finns även andra saker som inte är så där jättekul, konstaterar Magnus Engberg.

Lana Brunell möter Magnus Engberg i en rad reportage och konstaterar att Magnus skrivit en bok fylld av nostalgi.

 • Go'morron Östergötland 16 juni 2011

  De nostalgiska samtalen med författaren Magnus Engberg om Motala fortsätter idag och bygger på Magnus bok Från och till Motala. Lana Brunell hör sig för om hur det var att vara tonåring där på 60-talet.

  Det som gällde var Domusfiket vid torget i Motala och Gillet i Varamon. Men Varamon idag är inte vad det var förr, tycker Magnus...

 • Go'morron Östergötland 9 juni

  Magnus Engberg växte upp i Motala och via hans bok "Från och Till Motala" gör vi en resa i Motala där vi får ta del av hans minnen från ungdomstiden. Vår reporter Lana Brunell har träffat honom och dagens två avsnitt handlar om staden mellan vattnen, då och nu, och om hur man kan hitta en stads själ genom att lyssna på människorna.

 • 1 juni 2011

  Författaren Magnus Engberg har flyttat tillbaka till tonårstidens Motala och insett att staden, som är en av landets tidigaste industriorter, är värd en egen bok. Så blev det: "Från och till Motala"

  Bland godbitarna ur boken räknar Magnus upp Nobelpristagaren från Övralid, Sveriges äldsta hälsobrunn, vattenstaden Motala och - Motala som popstad.

  – Det finns ju en hatkärlek man kan ha till orter. I första hand kanske kärleken överväger, men där det även finns andra saker som inte är så där jättekul, konstaterar Magnus Engberg.

  Lana Brunell tar en fika- och pratstund invid vattnet i centrala Motala och konstaterar att Magnus skrivit en bok fylld av nostalgi.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista