Barnpanelen

Varje fredag klockan 7.15 tycker Barnpanelen till i olika frågor.

 • Nu är det bara en vecka kvar i skolan för Carlos Tunja och Selma Barlinger på Ånestadsskolan i Linköping, sedan är det sommarlov.

  Och det betyder att det varit mycket läxor sista tiden. Hur bra är Barnpanelen på att göra sina läxor? Och vad tycker de om att få betyg nästa år?

 • barnpanelen

  En mamma ska vara snäll och omtänksam. Och hon ska helst inte var pinsam och dansa inför kompisarna. Det tycker Klara Olanders och Maja Jarléus som älskar sina mammor.

 • Idag är Barnpanelen på Rogslösa skola i Vadstena. Axel Feldt och Sofia Knutsson berättar om hur de använder sina mobiler. Axel har en smart phone. Sofia en med knappar. Spelar det nån roll hur modern den är, och vad använder de egentligen sina telefoner till mest?

  Lana Brunell har träffat Axel och Sofia.

 • Barnpanelen
  4:10 min

  Höga höjder, opålitliga kossor och läskiga ormar, det är vad Molly och Samuel i Barnpanelen är mest rädda för.

 • Barnpanelen
  4:07 min

  På tisdag är det Valborgsmässoafton och det längtar både Molly Karlsson och Samuel Karlsson från Tryserums Friskola efter, för det är DÅ våren kommer på riktigt.
  Och så äter man gott och sjunger en del, fast vissa låtar är tjatiga.

 • Barnpanelen
  3:56 min

  Vad längtar Barnpanelen efter?
  Samuel och Molly frånTryserum friskola längtar efter födelsedagar och att få bada ute.

 • Barnpanelen
  3:59 min

  Samuel Karlsson och Molly Karlsson från Tryserums Friskola, är trötta på snön nu. Båda längtar efter våren. Och den är på väg, för båda har sett tranor och Molly har, trots kylan och snön som dröjer sig kvar, faktiskt plockat både blåsippor och vitsippor.

 • Så här på påsklovet kanske det finns ett och annat barn som har kvar lite godis i sina påskägg,
  men det har nog inte Gabriel och Theo. I Barnpanelen pratar de idag om vilket godis som är bäst, hur man mår när man äter för mycket godis och hur det är när sötsuget sätter in.

 • Förra veckan pratade Barnpanelen om fördelarna med att bo på landet.
  Idag tycker Hugo Fasth och Klara Olanders till om hur det är att bo i Östergötlands största stad, Linköping.

 • Barnpanelen
  3:46 min

  Hästkött är äckligt i synnerhet när man som Sofia Knutsson rider. Anna Malmström håller med, eftersom hästar är så söta. Men hund och kattkött är nog ännu mer osmakligt tycker båda. Annars är oxfilé och entrecot gott.

 • Barnpanelen pratar idag om ämnet idrott. Både Gabriel Brundin och Klara Olanders spelar fotboll och Klara spelar även handboll. Ofta står hon i handbollsmålet och det kan vara läskigt när det är hårda skott.
  Men hon har klarat sig från allvarliga skador hitills, Gabriel däremot fick en fotbollsdobb precis ovanför ögat.

 • Barnpanelen
  3:58 min

  Hur ska en riktigt bra film vara, om Barnpanelen får bestämma?
  Theo Brandes och Hugo Fasth har sett Berättelsen om Pi, Slumdog Millionaire och Bondfilmen Skyfall.

 • Barnpanelen

  Varje fredag kl 7.15 tycker Barnpanel till i olika frågor. Idag diskuterar den fördelar och nackdelar med snö. Och medelmmarna avslöjar att det förekommer snökrig.
  Panelen består av Gabriel Brundin, Klara Olanders, Theo Brunell-Brandes och Hugo Fasth som går i femman på Ånestadsskolan i Linköping.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista