• Jazz från förr och nu, från det välkända till det oväntade. Jazzradion är P2:s program för jazz från olika epoker där du hör både klassisk jazz och det senaste nya. Jazzradion bjuder dessutom varje söndag på en aktuell jazzkonsert från någon av scenerna i landet. 

   Nytt avsnitt söndag kl 17.00

 • Jazzredaktionen består av producenter som spelar in livekonserter, gör intervjuer mm i olika delar av Sverige. 

  Övre raden från vänster: Pierre Martin Stockholm , Lotta Waldenmark Malmö, Kjell Oscarsson Umeå. Nedre raden från vänster: Monica Palmeborn Göteborg, Janne Lindvall (samordnare) Stockholm och Märet Öman Umeå.

 • Programledaren och producenten Janne Lindvall är uppväxt i Stockholms södra punkförorter, handfast införd i jazzens värld av en välmenande storebror som ansåg att Sonny Rollins ”East Broadway Rundown” var en naturlig del i uppfostran av varje normal trettonåring. Hans största jazzminne är Miles Davis comeback på Kix i Boston 1981 – ”... but, it don’t mean a thing if ain’t got that swing!” Sin egen ingång till jazzintresset beskriver han så här:

  - Radion blev en öppning ut till den stora världen där den riktiga musiken fanns. Både frisk och dammig från Crossroads i södern och atmosfären från rökiga klubbar blåste in tack vare Olle Helanders ” I Blueskvarter”, ”Top Of The Pops”, BBC:s livekonserter och inte minst den stora idolen Claes Dahlgren, som med sin oöverträffade röst, dialekt och tajming rapporterade från USA i sina ”Nöjesnytt” och ”Jazzglimtar”.

 • Programledaren Märet Öman har ett förflutet som reporter för Mitt i musiken, programledare för Studio ett, Jazzlandet och pågående som nyhetsmänniska på P4 Västerbotten. I det förflutna ryms även en hel del sång i allt från rockband tilll körer via storband och kulning.

  - Jazzen har följt mig sen min mycket tidiga ungdom. Den har kompat min tonårstid och varit soundtrack till hela mitt vuxenliv. Den bästa jazzen är den som görs med hjärta och fantasi och som inte fastnar i ett givet uttryck, säger hon.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista