• Krönika

  "De flesta av oss är nu utrustade med en intelligent-multimedia-grunka och under konserter är det ofta många i publiken som sitter och filmar, mer eller mindre ohämmat. Eller rättare sagt mer och mer ohämmat."

 • Krönika

  "Under jazzens framväxt kallades musikformen för djävulens musik och vita föräldrar förbjöd sina barn att lyssna på "svart" musik, som skulle förpesta deras sinnen.
  Elvis dansrörelser sas trotsa den tidens sexuella moral och Iron Maiden troddes uppmuntra till satanism och våld."

 • Krönika

  "Whitney Houston avfärdades som ytligt kommersiell men så gick hon och gifte sig med Bobbi Brown, började knarka och långsamt vände kritiken till hennes fördel och även de mest styvnackade poptalibanerna menade att hon nu fått ett stråk av smärta i rösten"

 • Krönika

  "När frågorna blir för många tystar jag konsekvenskalkylatorn med att hålla fast mig i att det inte går att sätta munkavel på kulturen, det har aldrig gått. Den kan förändras för att andra historier måste berättas, oftast växer den sig bara starkare. Det har aldrig blivit tyst oavsett hur vindarna blåser, ekonomiskt eller politiskt."

 • Krönika

  "Nog går det att förstå hennes resonemang, men det är ändå oerhört märkligt att en av vår samtids allra mest berömda och begåvade popstjärnor, som skulle kunna sätta eld på vatten med sin röst, väljer att mima."

 • Krönika

  "Basisten Mike Watson berättade om hur kul det var på 1960-talet när man hade massor av spelningar och var borta så länge att man skickade vykort hem med texten: Turnén går bra, skicka mer pengar."

 • Krönika

  "A Love Supreme, hela albumet med John Coltrane spelades in på en dag 9 december 1964. 16 timmar tog det att spela in saxofonsolot till låten Jungleland på Bruce Springsteens skiva Born to Run. Men, det är ju liksom olika, på så många sätt."

 • Krönika

  "När han med inlevelse höjer och sänker sin lilla röda entoniga flöjt, tar sats in i nästa soloinsats med nya rytmer på sin enda, helt felaktiga ton, är det lite osäkert om det är vi som kompar honom eller om det är han som bara blåser lite i en visselpipa."

 • Krönika

  "Vi behöver musik för att känna mening, för att sätta ord på det som egentligen inte går att sätta ord på, för att samlas med andra vi egentligen inte har något gemensamt med, för att minnas det vi glömt eller för att för en kort stund förflyttas någon annanstans när vår egen verklighet är för smärtsam."

 • "Vi har faktiskt mycket att tacka alla de artister som ligger i gränslandet för vad jazz är. De som aptitligt serverar jazzen till alla dem som tror att de inte förstår-sig-på. De är ovärderliga! De väcker intresse och de öppnar dörren för nya jazzdiggare att komma in i värmen."

 • Krönika

  "Så vad är det vi spelar? Är det jazz, folk- eller kammarmusik? Själv funderar jag inte så mycket på det, men inser att det här med genreindelning på små orter, det är ett jäkla gissel. Så himla stort publikunderlag finns det inte att man har råd med sådana gränsdragningar."

 • Krönika

  "Att kalla Judy Garlands skivor för easy listening är som att kalla Dostojevskijs romaner för kiosklitteratur. Det finns en otrolig seriositet, integritet och vision i musiken från den eran och att se den evigt förpassad till att endast vara kitsch, glitter, silkeshandskar och smoking är att vanhedra den."

 • Krönika

  "En paus längre än två takter känns för många musiker som en innehållslös tystnad eftersom man tror att musik endast består av toner och inte utrymmet däremellan"

 • "Om jag ska generalisera mina jazzmusikerkollegor så är de öppna, nyfikna och har stor tolerans inför människors olikheter och egenheter. 95 procent av alla mina manliga musikerkollegor har inte gjort militärtjänst och det som är viktigast är inte hur man ser ut eller vart man kommer ifrån eller vilket kön man har, det viktigaste är faktiskt hur man spelar. För musiken är det som är det gemensamma. Jazzen mer än många andra konstformer omfamnar mångfald."

 • Krönika

  "Perfektion är en illusion och ett ideal och ofta ett beundransvärt sådant som säger oss något om människans ihärdiga strävan mot förbättring och utveckling.
  Men perfektion bör förbli just ett oåtkomligt ideal, inte ett realistiskt mål."

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".