• Krönika

  "När han med inlevelse höjer och sänker sin lilla röda entoniga flöjt, tar sats in i nästa soloinsats med nya rytmer på sin enda, helt felaktiga ton, är det lite osäkert om det är vi som kompar honom eller om det är han som bara blåser lite i en visselpipa."

 • Krönika

  "Vi behöver musik för att känna mening, för att sätta ord på det som egentligen inte går att sätta ord på, för att samlas med andra vi egentligen inte har något gemensamt med, för att minnas det vi glömt eller för att för en kort stund förflyttas någon annanstans när vår egen verklighet är för smärtsam."

 • "Vi har faktiskt mycket att tacka alla de artister som ligger i gränslandet för vad jazz är. De som aptitligt serverar jazzen till alla dem som tror att de inte förstår-sig-på. De är ovärderliga! De väcker intresse och de öppnar dörren för nya jazzdiggare att komma in i värmen."

 • Krönika

  "Så vad är det vi spelar? Är det jazz, folk- eller kammarmusik? Själv funderar jag inte så mycket på det, men inser att det här med genreindelning på små orter, det är ett jäkla gissel. Så himla stort publikunderlag finns det inte att man har råd med sådana gränsdragningar."

 • Krönika

  "Att kalla Judy Garlands skivor för easy listening är som att kalla Dostojevskijs romaner för kiosklitteratur. Det finns en otrolig seriositet, integritet och vision i musiken från den eran och att se den evigt förpassad till att endast vara kitsch, glitter, silkeshandskar och smoking är att vanhedra den."

 • Krönika

  "En paus längre än två takter känns för många musiker som en innehållslös tystnad eftersom man tror att musik endast består av toner och inte utrymmet däremellan"

 • "Om jag ska generalisera mina jazzmusikerkollegor så är de öppna, nyfikna och har stor tolerans inför människors olikheter och egenheter. 95 procent av alla mina manliga musikerkollegor har inte gjort militärtjänst och det som är viktigast är inte hur man ser ut eller vart man kommer ifrån eller vilket kön man har, det viktigaste är faktiskt hur man spelar. För musiken är det som är det gemensamma. Jazzen mer än många andra konstformer omfamnar mångfald."

 • Krönika

  "Perfektion är en illusion och ett ideal och ofta ett beundransvärt sådant som säger oss något om människans ihärdiga strävan mot förbättring och utveckling.
  Men perfektion bör förbli just ett oåtkomligt ideal, inte ett realistiskt mål."

 • Krönika

  ”Man ska följa sig magkänsla heter det. Känna efter vad hjärtat vill och lyssna till sin inre röst. Ja kära nån, tänk om det vore så enkelt. För hur vet man när hjärtat säger nej, mest på grund av att man glömt äta mellanmål och kanske sovit lite dåligt natten innan, eller ja till nåt för att det smickrar ens fåfänga, fast allt pekar på att det är ett jättedåligt beslut. Nej, magkänslan är inget att lita på i skarpt läge. Den är både opålitlig och oförutsägbar.”

 • Krönika

  "Det är mycket som kan göra en konsert till en kritisk utmaning. Det sitter en recensent på första raden med block o penna, ljudet funkar inte, det sitter en idol i publiken och på toppen av det så är det radioinspelning.
  Det blir extremt skört att förlita sig på att feeling ska komma ens väg, när man har det som svårast, av någon anledning som är helt okänd."

 • Krönika

  "En sökande konstnär vill, till publikens stora förtret hela tiden pröva nya vägar och utveckla sitt uttryck, för när vi förändras som människor förändras också det kreativa som kommer ur oss. Och vi vet ju alla, att en människas liv är en ständig rörelse till och från förändring."

 • Krönika

  ”Det finns liksom ingen befordran inom yrket att hoppas på. Man börjar inte som enkel kontorsgitarrist för att sedan klättra via posten byråchefsgitarrspelare till att så småningom kröna sin karriär med titeln förste vice vd-gitarrist. Jag brukar säga att jag står och stampar på samma fläck som där jag började, men det är en jäkligt bra fläck jag har hamnat på.”

 • Krönika

  "Jazzen har genom historien spelat en viktig roll som identitetsbyggande kraft, med starka band till The civil right's movement. Förutom att musiken i sig var ett frihetsuttryck så var det många jazzmusiker som använde musiken och sitt kändisskap för att berätta sin historia och protestera mot social orättvisa och rasism."

 • Krönika

  "Efter en lång harang av oupplysta kommentarer om musiken jag väljer och skriver, samt hur jag ska sjunga den, avslutar människan i fråga med att säga; 'Ja, även om du sjunger ganska bra så har du ju inget eget uttryck än. Kanske kommer det med tiden.' Urholkad och förvirrad av vad jag just fått höra försöker jag skaka av mig kommentaren för att slutföra det sista setet på konserten."

 • Krönika

  ”Man måste våga lita på sina drömmar, sägs det. Det kommer hela tiden nya böcker i ämnet och självcoachande citat delas flitigt i sociala medier. Det här gör mig sjukt stressad för jag inser till min förvåning att jag faktiskt aldrig haft några drömmar överhuvudtaget. Aldrig satt upp något mål eller ens avgett ett litet nyårslöfte.”

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".