• Redaktionen består av Niclas Albertsson och Karin Ernstsson.

  Kontakta oss! Mejla renarum@sverigsradio.se

  Här nedan du läsa lite mer om oss.

 • Karin Ernstsson jobbar som nyhetsreporter med kommunbevakning och politik som specialintresse. Hon har varit på Sveriges Radio Kronoberg sedan 1994 och jobbat som programledare i många år.

  Hur ofta städar du?

  – Kanske en gång i veckan, eller varannan vecka, det beror på tid, lust och om det ska komma folk på besök. Dammsugaren kan åka fram en onsdagkväll också om det är extra grusigt i hallen.

  Bästa tipset?

  – Att torka av diskbänken, plocka undan skoberget i hallen och svabba av toaletten kan räcka för att ge illusionen av nystädat.

  Blir det ofta bråk hemma om städningen?

  – Nej, inte efter att sonen flyttat hemifrån.

  Känslan efter att du städat?

  – Trött, lite smålortigt själv, men ytterst nöjd med insatsen. Vill gärna ha beröm också!

 • Niclas Albertsson är journalist på Sveriges Radio Kronoberg i Växjö. Han arbetar som producent för Junior i P4, men har även arbetat som reporter och producent för olika program i P1, P2, P4 och Utbildningsradion.

  – Jag tillhör dem som absolut inte har några problem med att städa hemma. Tvärtom kan jag tycka det är avkopplande. Innan jag började på journalisthögskolan jobbade jag fem somrar som lokalvårdare. Då lärde jag mig att för att göra ett bra städjobb krävs en hel del kunskap och planering.

  Hur ofta städar du?

  Jag städar oftast rejält en gång i veckan. Dessutom småstädar jag lite varje dag. Ändå är jag ingen riktigt pedant, mer en fuskpedant eftersom jag gärna trycker in massa saker i olika skåp, pressar igen dörren och glömmer att det är kaos innanför.

  Bästa tipset?

  Om varje sak har sin plats blir det inte så rörigt hemma, även om man inte hunnit städa.

  Blir det ofta bråk hemma om städningen?

  Absolut och jag måste erkänna att det är jag som är den gnälliga. ” Som du har ställt upp här”. Måste verkligen skärpa mig. Som tur är blir jag och min sambo snabbt vänner igen.

  Känslan efter att du städat?

  Jag verkar tillhöra den minoritet som faktiskt tycker om att städa, kanske just för det behagliga lugn som infinner sig när lägenheten är ren och snygg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista