Bakläxa för arenabolaget

Bröt mot rökförbudet på Metallicakonsert

1:30 min

Besökare på Metallicakonsertern på Ullevi i Göteborg bröt mot rökförbudet. Det konstaterar Miljöförvaltningen, som nu kräver att arenabolaget Got Event vidtar åtgärder för att förhindra rökning på framtida evenemang.

Christer Falk, tillförordnad vd på Got Event, säger att man tar händelsen på allvar.

– Det är klart att det är allvarligt att folk inte följer regelverket, regler finns till för att vi vill ha dem, men det är inte helt lätt att lägga hela ansvaret på en verksamhetsutövare, säger Christer Falk.

Miljöförvaltningen i Göteborgs stad har granskat hur rökförbudet följdes under Metallicakonserten på Ullevi tidigare i veckan. Förvaltningen konstaterar att besökare på ståplats nära scenen Ullevi rökte, och att vissa vakter inte sa till dem.

– Jag kan inte uttala mig om en enskild vakt, men våra vakter har ansvar för att säga till. Sen kan det vara så att vakter haft andra uppgifter som prioriteras högre, Christer Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista