Januariavtalet

L rekryterar tjänstemän till regeringskansliet

1:37 min

Fem liberala tjänstemän kommer att anställas och placeras i Statsrådsberedningen för att delta i arbetet med att genomföra Januariavtalet och dess 73 punkter.

Nyamko Sabuni håller som bäst på att skapa sitt eget lag av nära medarbetare. Hon utsåg snabbt Johan Pehrson till gruppledare och Juno Blom till partisekreterare.

Nu står det även klart att hon tar med sig sin tidigare statssekreterare Christer Hallerby som ny stabschef. De fem liberala tjänstemännen rekryteras just nu.

De kommer alltså att avlönas av regeringskansliet, men arbeta för Liberalerna. Det har länge funnits ett behov av denna förstärkning, säger Johan Pehrsson.

– Flera av punkterna i januariavtalet är ju komplicerade och omfattande och vi har för avsikt från liberalernas sida att se till att det här avtalet fullföljs och att de intentioner som finns följs upp och då måste vi ha den här förhandlings- och arbetskraften på plats.

Att Centern har dragit motsatt slutsats, försvårar det samarbetet?

– Nej, det är två självständiga partier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista