• Annika Lantz med urinstickan som visar din valhemlighet. Foto: Mattias Ahlm. Grafik: Liv Widell.
  Lag Solna Kommun stoltserar med Solnas sedan länge utflyttade medlemmar: David Lagercrantz och Maja Aase! Tävlar gör de mot lag Gabba Gabba, kända från tv, Josefin Johansson och Kringlan Svensson. Det kommer att bli ett fantastiskt slut på en underbar räcka av direktsändningar av Lantzkampen inför publik i Kulturhuset i Stockholm. Kom och titta när Annika Lantz och Sara Lövestam drar igång programmet prick klockan 18.16 i P1. Men redan vid 18-tiden brukar Annika visa hur man får till de bästa applåderna så kom gärna lite före sändningsstart. Välkomna att lyssna på plats eller via FM-utsändningen eller via webben eller en stund efter programmets slut via pod-nedladdning!
 • Partiernas forskningspolitik.

  Svensk forskning halkar efter i internationell jämförelse. Vetandets värld direktsänder den 11 september en debatt på Kulturhuset där fyra riksdagsledamöter frågas ut om vilken forskningspolitik vi kan vänta oss efter valet.

 • Vilka var de hetaste frågorna i veckan som gått? Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg, Maria Ludvigsson, Svenska Dagbladet och Eric Sundström, Dagens Arena diskuterar de heta frågorna, en vecka före valet. Vilka har varit de mest spännande utspelen, vilka citat kommer vi att minnas och vilken sida har medvind just nu? Programledare: Anna Hernek

  Delta: Kom till Kulturhuset i Stockholm och ställ dina frågor till experterna

 • Vetenskapsjournalistiken då och nu.

  Den 9 september fyller Vetandets värld 40 år. Vi firar vår jubilar med ett seminarium om vetenskapsjournalistikens betydelse och utmaningar. Vi avslutar med ett direktsänt Vetandets värld med hela panelen.

 • Vetenskapsradions Vetandets värld är ett av Sveriges Radios allra äldsta program. Under programmets 40 år har vetenskap fått en ständigt ökad betydelse. Utvecklingen ställer även krav på kvalificerad vetenskapsjournalistik.

 • Lantzkampen. Foto: Alexander Donka/SR.
  Kommer någon att kunna någonting den här omgången av Lantzkampen? Inte någon av de tävlande har som yrke att följa med i nyhetsflödet och frågeställaren Annika Lantz tittar på Aktuellt varje kväll och läser alla nyhetstidningar och lyssnar på Ekots alla sändningar och MISSAR inte en enda valfråga, debatt eller utfrågning. Dessutom är Annika den sista som kommer att överge Text-tv. Ekonomiprofessorn och författaren Micael Dahlén kommer direkt från Handelshögskolan (och rymden) i Stockholm och hans medtävlare videobloggaren Clara Henry kommer direkt från cyberrymden. Kulturkorrespondent Roger Wilson kommer direkt från filmfestivalen i Venedig och hans lagkamrat kulturjournalisten Lisa Bergström (som efterträder Roger den 1 mars 2015) kommer direkt från kulturkorridoren sex trappor upp i radiohuset i Stockholm. Lagen har nu fått sina namn efter att Sveriges radios namnnämnd haft möte:  Lag Unga Clara och långa farbrorn mot Lag Roger och Lisa tittar på världen! Annika Lantz jobbar just nu för fullt med att klippa ljudillustrationer till tävlingen som går av stapeln inför publik i Kulturhuset i Stockholm på fredag kl 18.16. Domare som alltid: Sara Lövestam. Välkomna att lyssna på plats i Kulturhuset eller förstås vid radioapparaten!

  Vilken selfie är bäst?

 • #delaupplevelsen
  Bildspel.

  Nordegren & Epstein sänder live från Kulturhuset i Stockholm. Innan vi drog igång passade Louise Epstein på att ta en sväng för att prata med besökarna utanför valstugorna på Sergels Torg i Stockholm.

 • Vilka var de hetaste frågorna i veckan som gått? Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg diskuterar med Irene Wennemo, Dagens Arena, Anna Dahlberg, Expressen och statsvetare Jenny Madestam, om det senaste och mest intressanta i valrörelsen just nu. Vilka var de mest spännande utspelen, vilka citat kommer vi att minnas och vilken sida har medvind just nu?

  Programledare: Johar Bendjelloul.

  Delta: Kom till Kulturhuset i Stockholm och ställ dina frågor till experterna