• Periodiska systemet är visserligen bra men det är också svinjobbigt att lära sig. Lena Nordlund från Vetenskapsradion förklarade hur det faktiskt fungerar. 

  • I dagens program var det Kemi på schemat! Emma har fick i uppdrag att plugga på det här med joner och molekylbindningar, men hon verkade väldigt oförberedd. Däremot var Emma ganska på på att få något att smälla. Som tur är hade vi med oss kemiläraren Johanna Nygren Spanne från Malmö högskola som enligt uppgift har några "roliga experiment" i bakfickan.

    Emma ringde även till Nordkoreas ambassad för att försöka få kontakt med Kim Jong-Un, den mest kända bombinnehavaren på planeten. Han om någon borde ju kunna tipsa om hur man får det att smälla ordentligt.

  • 1 av 2
    2 av 2

    Idag är det Kemi på schemat! Emma har fått i uppdrag att plugga på det här med joner och molekylbindningar, men hon verkar väldigt oförberedd. Däremot verkar Emma ganska på på att få något att smälla. Som tur är har vi med oss kemiläraren Johanna Nygren Spanne från Malmö högskola som enligt uppgift har några "roliga experiment" i bakfickan. Just nu plastas studion in i fall att.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista