• "Porslin" med Anna Järvinen kom sist i sin deltävling i Melodifestivalen 2013. Men den är också författaren Lena Anderssons favoritlåt - och det kulturtips hon är säker på fler skulle uppskatta om de bara fick upp ögonen för.

 • Egentligen har han dragit sig undan från offentligheten, Sveriges gamla statsminister Ingvar Carlsson. Men för SöndagsMorgan gör han ett undantag! Hör honom tipsa om Carl Jonas Love Almqvists klassiker "Det går an", och varför han tycker att den är mer aktuell än någonsin.

 • Friidrottstränaren Yannick Tregaro tycker att man ska ta sig till Göteborg för att se fotograferna Broomberg & Chanarins utställning Don´t Start With The Good Old Things But The Bad New Ones, som kommer till Hasselblad Center den 10 februari.

  "Man får fundera själv på var de här bilderna kommer ifrån och varför de finns."

 • Ingen mindre än feministen och politikern Gudrun Schyman har veckans kulturjour i SöndagsMorgan! Hon vill uppmärksamma två SVT-dokumentärer som handlar om kvinnorna på Fröken Frimans tid. Ett stycke kvinnohistoria som saknas i våra historieböcker, men som hon tror att många skulle bli glada om de fick upp ögonen för.

 • Komikern Zinet Pirzadeh kallade sig länge "Sveriges roligaste syo". Nu har hon (i stort sett) lämnat sin karriär som syokonsulent bakom sig och vi har den äran att få ta del av hennes tips i kulturjouren!

  Zinat tipsar bland annat om kvinnliga ståuppare och konstnärer som hon tycker inte har fått tillräckligt mycket uppmärksamhet, och så siar hon om vilka jobb hon tror kommer blir viktiga i framtiden...

 • Regissören Björn Stein ligger bakom den prisbelönta succéserien Midnattssol, som nyligen gick i SVT. Men denna morgon tog han kulturjouren här i SöndagsMorgan, och han tipsade om någonting han tror att många fler gärna skulle testa att äta - om de bara fick upp ögonen för det.

 • Dramatikern och regissören Suzanne Osten tipsar om sin pjäs Flickan, mamman och demonerna och om den kanadensisk-schweiziska barnboken "Den vita vargen" som handlar om en flicka som sörjer sin döda mamma. Men mest av allt tipsar hon om att inte undvika att läsa eller se på det som är sorgligt.

 • Skidåkaren Johan Olsson har veckans kulturjour! Han tipsar om vilken musik han tycker passar bäst i skidspåret och om hur man ska tänka nu när det börjar bli kallt och mörkt ute. Hur ska man orka ta sig ut för att träna på hösten egentligen?

 • Komikern Ann Westin har veckans kulturjour och tipsar om att hon tycker att man ska lyssna mer på jazz. Morgan, som verkligen försökt men ännu inte fattat grejen, får tips om var man kan börja. För det finns såklart en massa olika genrer inom jazzen.

 • Författaren Kristina Ohlsson har veckans kulturjour och tipsar om att vuxna borde läsa mer barnlitteratur. Hon tipsar bland annat om sin favoritbok Prostens barnbarn, men tycker också att man ska tänka efter vad man gillade som barn och plocka fram sina gamla godbitar. 

 • Dansaren och skådespelaren Sean Banan väcks lite för tidigt av Morgan som ber honom ta veckans kulturjour. Sean tipsar om dans och hur alla danssugna där ute lättast hittar rätt i danskursdjungeln. 

 • Veckans kulturjour är uppe med tuppen. Eller förlåt, hästen! Författaren och teologen tipsar nämligen om hästhoppning - något hon tycker att fler borde få upp ögonen för.

 • Radioprofilen Ulf Elfving tipsar om radio, sommarteater och matlitteratur! 

  Hans tre bästa kokbokstips är:

  • Om den ärbara vällusten av Tore Wretman
  • Kokkonst för livsnjutare av Edward Blom
  • Livsnjutarboken av Lena och Gösta Linderholm
 • Fotbollslegenden och ordvitsexperten Glenn Hysén har gått och blivit kulturtipsare! Han tipsar om semesterpärlorna Blidö, Åhus och Brännö.

  -Det är som vilka spanska öar som helst, det ser ut som på Ibiza!

  Dessutom bjuder Glenn på några riktigt fyndiga ordvitsar...

 • Deckarförfattaren bakom Irene Huss, Helene Tursten, bör i Sunne och tipsar alla P4-lyssnare om sommarteatern som finns där, Västanå teater. Årets pjäs är Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf. 

  - Och det är ju en riktigt ruskig sak, enriktig spökhistoria! Jag vet inte hur många gånger jag har läst den boken!

  Man kan få till en riktigt späckad Selma Lagerlöfsemester om man vill; Fryksdalen i sin sommarprakt, ruskig teater och sen kan man ta en sväng till Mårbacka. 

  Såklart tipsar Helene Tursten om en sommardeckare att läsa i hängmattan också. Hennes tips är Tre sekunder av Roslund och Hellström. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista