Niklas Rosström, Jannike, Erkki Kuronen och Maziar Farzin
1 av 5
Populas gäster Niklas Rosström och Jannike med programledarna Erkki Kuronen och Maziar Farzin. Foto: Irma-Liisa Pyökkimies, Sveriges Radio Sisuradio
Maziar Farzin. Foto: Lotta Hoppu / Sveriges Radio Sisuradio
2 av 5
Maziar Farzin hatar Eurovision. Foto: Lotta Hoppu / Sveriges Radio Sisuradio
Populan juontaja Erkki Kuronen. Foto: Lotta Hoppu
3 av 5
Erkki Kuronen älskar Eurovision. Foto: Lotta Hoppu
Lordi-yhtye Euroviisu-voiton jälkeen kukkia sylissään
4 av 5
Lordi voitti Euroviisut vuonna 2006. Foto: flickr/CCby2.0/Michael Coté
Mazi ja Erkki. Kuva: Helena Huhta
5 av 5
Tappelupukarit Mazi ja Erkki. Kuva: Helena Huhta
Programledare Erkki Kuronen och Maziar Farzin

Eurovision - hata eller älska?

Erkki och Mazi har bråkat om Eurovision hela veckan. Är Eurovision ett spektakel för tondöva eller en religiös upplevelse? Är det snobbigt att tycka att musiken suger?

Erkki minns sin första uppesittarkväll framför Schlager-EM med små glittrande lyckotårar i ögonen. Lilla Erkki, 6 år, vaknade på morgonen och frågade: Vann Luxemburg? Mazi minns ingenting eftersom han varje år förtränger den fruktansvärda upplevelse det innebär att behöva bevittna helvetets nionde cirkel spelas upp tillsammans med sin entusiastiska dotter.

Vi ringer till Mr Lordi och kollar läget. I studion får vi sällskap av finlandssvenska artisten Jannike som själv har tävlat i musik och av musikern/producenten Niklas Rosström som var delegationsledare för det finska Eurovisionlaget 2005 samt en av producenterna när Eurovision Song Contest arrangerades i Helsingfors 2007.

Popula sänds på fredag klockan 18:10-19:00 i P4.

Relaterat

Mer om Popula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".