• På Madagaskar ser en lång politisk kris ut att vara på väg att lösas. Ett utslag i landets högsta domstol beordrade presidenten att tillsätta en ny regering, och igår kväll avgick landetes premiärminister.

  • På ön är hundratusentals människor hotade av svält på grund av torka och uteblivna regn. Men här lever också djurarter som inte finns någon annanstans på jorden. Lemurerna är en av de djurarter som riskerar att försvinna helt. Reportage från vår Afrikakorrespondent Richard Myrenberg.

  • I södra Madagaskar hotas över 1,4 miljoner människor av svält. För omkring 850 000 är läget kritiskt. Denna en gång så bördiga ö i indiska Oceanen har drabbats av av missväxt, torka och uteblivna regn. Mycket beror på klimatförändringar, väderfenomenet el Niño, men också på en omfattande skogsavverkning. 90 procent av befolkningen lever under fattigdomsgränsen och i flera områden på södra delen av ön lever många på gräsen till svält.

  • Den en gång mycket gröna ön Madagaskar utanför Afrikas östkust upplever just nu en allvarlig torka. En sista utväg för landets många fattiga är att hugga träd att sälja som bränsle vilket resulterat i utarmade jordar och att hundratusentals nu hotas av svält. 

    Hör reportaget från södra Madagaskar av Sveriges Radios Afrikakorrespondent Richard Myrenberg.

  • Ett fyrtiotal personer har dött på ön Madagaskar i ett utbrott av böldpest. Totalt har omkring 120 personer smittats av sjukdomen sedan slutet av augusti.

  • I Madagaskar stiger dödssiffran efter cyklonen Irinas härjningar. Myndigheterna på ön utanför östra Afrika uppger i dag att minst 72 människor dött och 78 000 förlorat sina hem.

  • De sju utlänningar som kidnappats i Niger av en grupp som tillhör terrornätverket al-Qaida är i livet, enligt franske presidenten Nicolas Sarkozys talesperson.