• Två män i kostym skakar hand med varandra. På den vänstra personen är Jonatans huvud inklippt och på den högra är Martin Söderbergs huvud inklippt. Martin ser extremt tveksam ut och Jonatan har glasögonen på sniskan.

  Martin från Arbetsförmedlingen gör comeback för att köra en riktig arbetsintervju med Jonatan Unge. Han pressas på sina serviceskills och får Martin att tappa fattningen, bra radio helt enkelt. #hittajobbet

 • Bild på Sasha Djordjevic i P3 Din Gatas studio
  #hittajobbet

  Sasha Djordjevic är chef inom försäljning, och väldigt erfaren när det gäller att anställa folk. Han berättar om sin självklaraste rekrytering någonsin- när han inte ens behövde läsa personens CV.  

 • Sexologen Robert. Foto: Julia Lindemalm/SR

  Det här är Robert Jacobsson, som tidigare var radiosexolog i Ligga med P3. Vi bjöd ut honom på en kopp kaffe för att ta reda på varför han blev sexolog och få lite tips till dig som är nyfiken på yrket.

  /Jimmie

 • Fyra personer står på rad. Joakim Johansson längst till vänster, följd av Victoria Gonzalez, sedan Farah och slutligen Anna Deregowska. Farah ler stort och håller upp en näve i luften.

  Victoria Gonzalez, Joakim Johansson och Anna Deregowska är chefer inom försöljning, lager och omsorg. De ger sina bästa chefstips till dig som oroar dig för att bli uppkollad på sociala medier eller inte vet hur du ska löneförhandla. #hittajobbet

 • #HITTAJOBBET

  Att gå på arbetsintervju är inte den roligaste situationen att vara med om alla gånger. Speciellt inte när man ska gå på sin allra första intervju. Därför har vi på Musikguiden i P3 satt ihop en spellista för att peppa upp din självkänsla precis innan du går in på intervjun. Lyssna på listan så garanterar vi att du åtminstone kommer en liten bit närmre ditt drömjobb.

 • Vad ska man välja för jobb? Enkelt menar Johanna. Det finns bara ett enda jobb alla borde vilja ha. #Hittjobbet.

 • lamont_cranston/Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

  Hur blir jag sexolog? Det är en av de vanligaste frågorna vi får, och en av de som är svårast att svara på. Anledningen är att det inte finns möjlighet att plugga till sexolog innan man har en annan examen, som exempelvis socionom eller psykolog.

  Därför bad vi en riktig expert - Charlotta Holmström, som är ansvarig över masterprogrammet i sexologi i Malmö - att förklara hur det går till att bli sexolog, vad man lär sig och vad man kan jobba med.

  /Jimmie

 • Ted Nilsson pekar mot kameran och lägger på sig sitt bästa säljleende. Han har på sig mörkblå kostym och slips.

  Ted Nilsson var här och rekade bland våra lyssnare efter personer som ville jobba som säljare. Han gav sina bästa tips för hur man ska vara som person för att bli en bra anställd.

 • #hittajobbet

  Sandra Johannis och Desiree Jonsson från Ung I Sommar berättar om ett alternativ till sommarjobb, nämligen att göra praktik! Vad ska man tänka på när man gör praktik? Och vad gör man om man inte hittar någon praktikplats?

 • Vanessa och Cassandra har startat företaget Ung Bemanning.
  #hittajobbet

  Vi bjöd in Vanessa och Cassandra, som en del i vår temavecka #hittajobbet. Det är nämligen precis vad de gör- hjälper ungdomar att hitta jobb! De är bara 15 och 17 år gamla, men bestämde sig för att samla ihop sina sparpengar och starta aktiebolaget Ung Bemanning, som nu hjälper tonåringar att hitta extrajobb. 

 • Bild på Martin Söderberg från Arbetsförmedlingen som är frilagd mot en vit bakgrund. Bakom honom står det "BÄSTA TIPSEN" i en båge och på bröstet står det "För det personliga brevet!".

  Det är inte alltid så lätt att skriva ett personligt brev - och det är mycket att tänka på! Martin Söderberg från Arbetsförmedlingen har läst hur många personliga brev som helst och vet vilka tre saker som är viktigast att tänka på. #hittajobbet

 • #HITTAJOBBET

  Som en del i #hittajobbet frågar vi några av våra favoritartister om deras första jobb. Turen har kommit till Aurora som, med tanke på sin ålder, inte helt oväntat har artisteriet som första jobb. Men hon har kanske det bästa tipset för när man ska söka jobb (och även annars).