• Mars betyder konstmånad i Hongkong och idag är det den stora dagen för vernissager runt om i staden.

 • Igår kväll var det världspremiär för den svenska filmen Cirkeln på filmfestivalen i Berlin.
  Filmen, som bygger på boken med samma namn, handlar om en grupp gymnasietjejer med övernaturliga krafter.
  Saman Bakhtiari och Roger Wilson rapporterar från Berlin.

 • Om tre veckor arrangeras en av världens största seriefestivaler i franska Angolueme. Och efter terrordådet mot satirtidskriften Charlie Hebdo i onsdags kommer festivalen bland annat att få utökad bevakning. Men programmet utökas också med en hyllning till Charlie Hebdo och dess tecknare. Sveriges Radios kulturkorrespondent Roger Wilson har träffat festivalgeneralen Franck Bondoux.

 • Kulturnytts julkalender.

  Dagens lucköppnare är Roger Wilson, som tror att en tv-serie kan vara den rätta tillflykten för dig som tycker att familjesammankomster är lite stressande.

 • Den brittiske skådespelaren Jeremy Irons är en av huvudpersonerna på filmfestivalen i Marrakech, Marocko, där han fått ta emot ett hederspris för sin skådespelargärning. Sveriges Radios kulturkorrespondent Roger Wilson fick en pratstund med en självkritisk hederspristagare.

 • I Storbritannien har debatten kring mångfald inom film och media lett till nya handlingsplaner från public service-bolaget BBC. Nu går Simon Albury, ordförande för The campaign for broadcasting equality ut och kritiserar BBC:s åtgärdspaket. Sveriges Radios kulturkorrespondent Roger Wilson har träffat honom.

 • En av gästerna på årets filmfestival i Stockholm är regissören Céline Sciamma med filmen Girlhood. En fransk förortsskildring om 16-åriga Marieme, som byter stil och hoppar av skolan när hon blir medlem i ett gäng.

 • Stockholm Lifetime Achievement Award delas i år ut till den brittiske regissören Mike Leigh, som varit verksam sedan 70-talet. Hans senaste film "Mr Turner" visas på Stockholms Filmfestival. Den handlar om 1800-talskonstnären JMW Turners sista 25 år i livet. En besvärlig, komplicerad person som var som gjord för att vara med i en Mike Leigh-film.

 • I Christopher Nolans film Interstellar går en framtida jord mot en ekologisk katastrof. Matthew McConaughey och Anne Hathaway spelar astronauterna som försöker hitta ett nytt hem för mänskligheten i yttre rymden. Roger Wilson har gjort dem sällskap.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista