• Svenska världsarv

  I sommar firar Vitlycke museum och hällristningarna i Tanumsområdet 20 år som världsarv. Men trots omfattande forskning är det fortfarande ingen som vet deras verkliga innebörd. Kulturnytts Emma Engström funderar på vad det kan lära oss.

 • svenska världsarv

  Kulturnytts besöker svenska världsarv i sommar. Idag blickar vi ned i de industriella djupen. Katarina Wikars om Fet-Mats och andra spöken i Falu gruva. 

 • Svenska världsarv
  Kulturnytt besöker Sveriges världsarv.

  Södra Ölands odlingslandskap som blev världsarv år 2000. Det som ska värnas är ett helt kulturlandskap där människa och djur än idag samspelar med naturen på samma sätt som på medeltiden.

 • Svenska världsarv
  Kulturnytt besöker Sveriges världsarv

  Hur låter en landhöjning? Är det som när isen går upp efter en stenhård vinter? Eller är det med en suck av lättnad? Sedan UNESCO 1985 skrev en konvention för att skydda jordens natur- och kulturarv, har Sverige fått 15 världsarv inskrivna på världarvslistan. Höga Kusten i Ångermanland med sin sensationella landhöjning är ett av dom, ett område som Mia Gerdin känner väl till.

 • Svenska världsarv
  Kulturnytt besöker Sveriges världsarv

  Sommartid är tid för att kanske sakta ner och göra små avstickare och Kulturnytt besöker några av de femton svenska världsarven som finns upptagna av UNESCO världsarvslista. Först ut är Visby och designern och konstnären Samir Alj Fält reflekterar över gränser mellan oss människor, ungefär en meter ifrån Visby ringmur.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista