Hugh Jackman i "Logan – the wolverine".
Hugh Jackman i "Logan – the wolverine".
RECENSION – FILM

Gripande om jagad superhjälte

Roger Wilson: "En superhjältefilm för oss som tröttnat på superhjältefilmer"
3:02 min

Wolverine är antihjälten från "X-men"-serien som plågas av sitt öde som osårbar. Idag är han tillbaka på bio i den tionde filmen i "X-men"-serien, och den tredje med Wolverine som huvudperson – "Logan – the wolverine".

Titel: "Logan – the wolverine"
Regissör: James Mangold
Skådespelare: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen m fl
Genre: Action
Betyg: 4 av 5

Kulturredaktionens Roger Wilson har sett "Logan – the wolverine".

– Vi befinner oss någonstans en bra bit in på 2000-talet och det är ett ganska dystert ställe om man är en mutant, för år 2029 har de i stort sett utrotats och Wolverine är på flykt. Det är ett riktigt mörkt och hopplöst universum vi befinner oss i, säger han.

– De här filmerna brukar bli någon slags specialeffektsorgier, gärna på bekostnad av att man faktiskt ger djup till figurerna. Men här är det precis tvärtom. Det är lågmält, inte så många effekter, vi får möta Wolverines mörker på nytt och det blir faktiskt riktigt gripande. Jag är jätteglad över att någon valde att lämna mainstreamriktningen när det gäller superhjältefilmer och göra något helt annat. Det känns som att det här är en superhjältefilm för oss som tröttnat på superhjältefilmer. 

Hör hela kritiksamtalet i ljudlänken ovan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".