• Månsaråttan
  1:32 min

  Månsaråttan, som egentligen heter Anita Månsson, är född och uppvuxen i Bykestad. När hon var ung började hon arbeta som dödsryttare på en motorcirkus på Kiviks marknad.

 • Tea Rivera
  0:26 min

  Tea är 11 år och bor i den lilla skånska staden Bykestad med sin mamma, pappa och storebror. Hon tycker att livet i Bykestad är långtråkigt och undrar när det ska börja hända saker?

  Ibland dagdrömmer hon om att hon är medlem i en bankrånarliga. Tea är modig och nyfiken.

 • Lindberg De Geer van Hauten, kallad Lindberg, är en fågel, kaja närmare bestämt. Han ser allt och hör allt. Är man bland de utvalda så förstår man allt som Lindberg säger. Han och Månsaråttan har följts åt sedan Lindberg var ungfågel.

  Lindberg kan massor om historia, stjärnbilder och lag och rätt. Han är alltid lojal med Månsaråttan även om han inte alltid tycker att det hon gör är, krax, helt lämpligt.

 • Enzo Rivera
  0:43 min

  Enzo är Teas pappa och Wilmers bonuspappa. Har ett passionerat förhållande till korv. Är glad och entusiastisk för det mesta. Gillar ordning och reda, lider av en viss bacillskräck.

 • Christel är mamma till Tea och Wilmer. Efter ett vilt förflutet i Danmark, där hon tidigare levde tillsammans med Wilmers pappa, lever hon nu ett ordningsamt familjeliv. Arbetar som redovisningskonsult.

 • Wilmer Möller
  0:45 min

  Wilmer är 15 år och är Teas storebror. Han är Bykestads bäste fotbollsspelare. Wilmer tar sig fram på Bykestads gator genom att köra moped. Han är en schysst kille som ställer upp för Tea i alla väder.

 • Linh Huen
  0:33 min

  Linh är Teas bästa kompis. De går i samma klass. Linh älskar att sjunga och stå på scen. Hon hatar orättvisor och är inte rädd för att säga ifrån när hon tycker att något är fel.

 • Sture är mannen som alltid går klädd i cowboyhatt, en sann entreprenör som sätter Bykestad på kartan. Driver framgångsrikt företaget ”Stures Slam&Sug”.

  Sture är dessutom klubbdirektör för fotbollslaget i Bykestad. Hans senaste projekt är skrytbygget ”Stureplan” – en fotbollsplan som är grön året om.

 • Farbror Diego
  0:44 min

  Farbror Diego är en äldre släkting till Tea, han är Christels farfars lillebror. Farbror Diegos stora intresse i livet är frimärken. Bor på Bykestads äldreboende.

  Urgammal och ibland lite förvirrad, men förvånansvärt pigg när det verkligen gäller.

 • Månsaråttans stora kärlek. De träffades när de båda jobbade på Kiviks marknad i sin ungdom. Rosita hade en hundcirkus med sin älskade hund Tico. Rosita bor numera i Mexico där hon driver ett pensionat.

 • Dirty-Hasse
  0:40 min

  Gammal vän till Månsaråttan. Arbetar åt Stures firma ”Stures Slam&Sug”. På fritiden kör han Cadillac och hänger i Bykestad Cruisers klubblokal. Bra på att snacka sig ur besvärliga situationer.

 • Aman Said
  0:49 min

  Fritidspedagog på Bykestads skola. Hon håller i julshowen som Linh och Tea ska medverka i. Aman stortrivs med sitt jobb och ger alltid allt och lite till.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista