• Idag fick vi veta att Alice Bah Kuhnke blev en av ministrarna i den nya regeringen. Hon blev kulturminister. Många blev förvånad att just hon skulle få vara med i regeringen. Tidigare är hon mest känd som programledare på teve. Hon har aldrig tidigare haft ett politiskt uppdrag. Hon gick med i Miljöpartiet för 3 dagar sedan.

  Klicka om du vill läsa mer!

 • Idag berättade statsminister Stefan Löfven om vilka personer som ska vara minstrar i Sveriges nya regering. Det blir en stor regering med  många ministrar. Bland annat blir socialdemokraten Margot Wallström ny utrikesminister och miljöpartisten Gustav Fridolin blir utrikesminister.

  Klicka på texten för att se bilder och läsa mer om de nya ministrarna!

 • Idag håller Sveriges nya statsminister Stefan Löfven ett tal i riksdagen. Där berättar han om den nya regeringens politik. Han säger bland annat att regeringen vill använda mer pengar till att hjälpa flyktingar som kommer till Sverige, och att de vill att invandrare ska få bättre hjälp med att lära sig det svenska språket, utbilda sig och få ett arbete.

  Klicka på texten för att läsa mer

 • Det är riksdagens talman Per Westerberg som bestämmer vem som får chansen att bli statsminister. Sedan väljer den personen ut vilka som får vara med i den nya regeringen. Idag sa talmannen att det här uppdraget går till Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven. 

  Klicka om du vill läsa mer!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista