Programledare: Anders Klintevall
Anders Klintevall Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Anders Klintevall, programledare

Programledare mellan klockan 20.00 och 00.00 på vardagar.
anders.klintevall@sverigesradio.se

Anders Klintevall, det är jag det, som efter 45 år på radion plötsligt fick en nystart vid 66 års ålder, och världens kick när jag i januari 2018 fick möjlighet att börja presentera musik här i P4 Plus. Du hör mig på vardagskvällar från kl 20 och fram till midnatt.

Det är jag som strör in en massa mer eller mindre nördiga faktabitar mellan låtarna. Jag älskar att kolla hur det gick för dem på topplistorna, här hemma, i England och i USA; vilken plats de slutade på i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest; vem som spelade in originalversionen av den gamla Svensktoppshiten, och på vilket språk den då sjöngs. Eller så letar jag upp intressanta (eller ibland bland bara lite småknasiga) fakta om artisten eller han/hon/dem som skrev låten, eller om vad som hände när den spelades in. Eller så berättar jag vad eller vem låten egentligen handlar om… Sån’t tycker jag är jätteroligt, och det hoppas jag mina lyssnare också tycker.

Vi hörs, så ofta du vill, mellan 20 och midnatt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista